ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Ekim 2014 Cuma 08:45

ABD, Türkiye'den ne istiyor?

ABD, Türkiyeden ne istiyor?

IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin rolüne ilişkin, ABD’den yeni açıklamalar var.


New York Times gazetesi, 'ABD, IŞİD’le mücadelede Türkiye’den ne istiyor?' sorusuna, Savunma Bakanı’nın ağzından yanıt verdi. ABD Dışişleri’nden de, Türkiye’nin rolüne ilişkin yeni açıklama geldi.

IŞİD’le mücadelede Türkiye’nin rolüne ilişkin, ABD’den yeni açıklamalar var.

New York Times gazetesi, ABD Savunma Bakanı Chuck Hagel'in Türkiye ile ilgili açıklamalarını sayfalarına taşıdı.

Habere göre ABD, Türkiye'den askeri destek görmek istiyor. Bu destek de, İncirlik Üssü’nün IŞİD'le mücadelede kullanılmasını ve Suriyeli güçlerin silahlandırılıp eğitilmesine yardım etmek için mutabakata varılmasını içeriyor.

 "Hiçbir ülkenin tek başına Kobani'deki krizi çözmesini ya da bu tehditle mücadeleyi üzerine almasını beklemiyoruz" Bu açıklama ise, Abd Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'den geldi.

Psaki, günlük basın toplantısında gazetecilerin Türkiye'nin IŞİD'e karşı koalisyonda nasıl bir rol üstleneceği konusundaki sorularını yanıtladı.

Jen Psaki, hiçbir ülkenin tek başına Kobani'deki tehditle mücadeleyi üzerine almasını beklemediklerini belirterek, "Elbette Türkiye'nin oynayabileceği bir rolü var ama onlarla niyetlerini, kapasitelerini ve ne yapmayı istediklerini konuşmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER