ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 04 Kasım 2014 Salı 08:13

ABD seçimleri tanımıyor

ABD seçimleri tanımıyor

Beyaz Saray, Rusya yanlısı ayrılıkçıların düzenlediği “başkanlık ve parlamento” seçimlerini kınayarak, seçimlerin yasa dışı olduğunu bildirdi.


ABD, Rusya yanlısı ayrılıkçılarca tek taraflı olarak ilan edilen Donetsk ve Luhanks halk cumhuriyetlerinde yapılan “başkanlık ve parlamento” seçimlerini kınayarak, seçimlerin yasa dışı olduğunu bildirdi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Bernadette Meehan, yaptığı yazılı açıklamada, “ABD, Rusya yanlısı ayrılıkçılarca desteklenen Donetsk ve Luhansk genelinde pazar günü yapılan sözde yasa dışı ‘seçimleri’ kınıyor” ifadesini kullandı.

“Düzmece” olarak  tanımladığı seçimlerin Ukrayna Anayasası’na aykırı olduğuna vurgu yapan Meehan, Rusya ve yanlısı ayrılıkçıların Ukrayna yasaları çerçevesinde yerel seçimler yapılmasını öngören 5 Eylül Minsk Protokolü’ne saygı göstereceklerini daha önce söylediklerini hatırlattı.

Meehan, “Sonuç olarak onlar, 2 Kasım’daki sözde ‘seçimleriyle’ bu protokolün şartlarını ihlal etti. Daha önce söylediğimiz gibi, ABD, bu yasa dışı oylar üzerinden Donetsk ve Luhansk’ı temsil edeceklerini iddia eden bireylerin yetkisini tanımayacak” değerlendirmesinde bulundu.

Meehan, Rusya’nın askerlerini ve askeri ekipmanları Ukrayna sınırına naklettiğine yönelik haberlerden de kaygı duyduklarını kaydetti. 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER