ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 09 Ekim 2014 Perşembe 09:08

ABD: Kürtler hala Kobani’nin büyük bölümüne hakim

ABD: Kürtler hala Kobaninin büyük bölümüne hakim

CENTCOM, Kobani’deki durumu yakınan takip ettiklerini ve Kürt milislerin şehrin büyük bölümüne hakim olduğunu açıkladı.


ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kobani’deki durumu yakınan takip ettiklerini ve Kürt milislerin şehrin büyük bölümüne hakim olduğunu açıkladı.

CENTCOM, Suriye ve Irak’ta koalisyon güçlerince gerçekleştirilen hava saldırılarına ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, koalisyon güçlerince 9’u Suriye’de ve 3’ü Irak’ta olmak üzere 12 farklı hava saldırısı düzenlendiği duyuruldu.

Suriye’deki 9 hava saldırısının 8’i Kobani’yi kuşatan IŞİD hedeflerine yönelik yapıldı. Saldırılarda IŞİD’e ait 5 zırhlı araç, ikmal deposu, komuta-kontrol merkezi, lojistik kampı, 8 baraka yok edildi. Suriye’deki diğer hava saldırısı ise IŞİD’in büyük hakimiyet kurduğu Rakka şehrine düzenlendi. Koalisyon güçleri Rakka’nın güneybatısında IŞİD’e ait 4 zırhlı aracı yok etti, 2 tanesi ise hasara uğratıldı.

Açıklamada, “Merkez Kuvvetler Komutanlığı Kobani’deki durumu yakından takip etmeye devam ediyor. Belirtiler Kürt milislerin şehrin büyük bir bölümüne hakim olduğunu ve IŞİD’e direnmeye devam ettiklerini gösteriyor” ifadesi kullanıldı. Hava saldırısına Ürdün’ün de katıldığı ve operasyonu gerçekleştiren uçakların savaş bölgesinden sorunsuz bir şekilde ayrıldığı dile getirildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER