ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Aralık 2014 Cumartesi 09:08

ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu’ndan Türkiye’ye kınama

ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubundan Türkiyeye kınama

ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu yazılı açıklama yayınlayarak aralarında gazeteci, senaryo yazarları ve televizyon yapımcılarının olduğu kişilere yönelik operasyonları sert bir dille kınadı.


Eş başkanlar Kentucky Cumhuriyetçi Milletvekili Ed Whitfield, Tennessee Demokrat Milletvekili Steve Cohen, Kuzey Carolina Cumhuriyetçi Milletvekili Virginia Foxx ve Virginia Demokrat Milletvekili Gerry Connolly’nin imzasını taşıyan açıklamada, söz konusu operasyonların muhaliflere karşı bir intikam olarak algılandığına dikkat çekilerek, tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

ABD Kongresi Türkiye Dostluk Grubu’nca yapılan açıklama şöyle:

Bu hafta sonu Türk medya kuruluşlarına yönelik muhaliflere karşı intikam olarak algılandığı görülen baskın, kaygı verici bir zulüm eylemidir. Gazetecilik suç değil, dürüst ve açık demokrasinin siperidir. Kongre Türk Dostluk Grubu’nun Eşbaşkanları olarak basın özgürlüğüne yönelik her türlü saldırıyı şiddetle kınıyor ve bu gibi eylemlerin demokratik prensiplere saldırı anlamına geldiğine inanıyoruz.

Türkiye Dostluk Grubu’nın amacı her zaman ABD-Türkiye ilişkilerinin karşılıklı ortak değerlerini ve iki demokrasi arasındaki işbirliğini desteklemek olmuştur. Türk hükümetine demokratik prensiplere ve iki ülke arasında uzun süredir devam eden bu ilişkiye yönelik kararlılığını, hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan tüm gazetecilerin serbest bırakılması yoluyla ortaya koyması çağrısı yapıyoruz.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER