ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Eylül 2014 Cumartesi 00:48

"ABD hükümeti oğlumu yüzüstü bıraktı"

"ABD hükümeti oğlumu yüzüstü bıraktı"

Irak Şam İslam Devleti militanları tarafından kafası kesilerek öldürülen ABD'li gazeteci James Foley'nin annesi, yaptığı açıklamada ABD hükümetinin oğullarını yüz üstü bıraktığını söyledi.


IŞİD tarafından başı kesilerek infaz edilen ABD ’li gazeteciJames Foley’nin annesi CNN ’e konuştu. Diane Foley, oğlunun ABD hükümeti tarafından yüz üstü bırakıldığını ifade ederek çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Telegraph’ın haberine göre, ABD hükümetinin aileye davranışından “utandığını ve dehşete düştüğünü” belirten Diane Foley, hükümetin aileyi “rahatsızlık verici” kabul ettiğini söyledi. Foley, oğullarının serbest bırakılması için fidye ödemek istediklerinde ise ABD hükümetinin kendilerini tutuklamakla tehdit ettiğini açıkladı. 

Foley, “Jim’in serbest bırakılması için çabalarımız hükümeti rahatsız etti. Oğlumun serbest bırakılması ABD’nin stratejik çıkarları arasında değildi. Bize yalnızca, onun ‘mucizevi’ bir şekilde serbest kalacağına güvenmemizi söylediler. Ve serbest bırakılmadı. Ülkemizin Jim’i yüz üstü bıraktığını hissediyorum. Jim bunu bilseydi çok üzülürdü. O, en sonuna kadar ülkesinin onu kurtarmaya geleceğine inanıyordu. Jim çok korkunç bir şekilde öldürüldü. Koordinasyon ve iletişim eksikliği ve öncelik verilmemesi nedeniyle öldürüldü” sözleriyle yaşananları anlattı.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER