ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Ekim 2014 Salı 20:45

ABD, Ebola için kesenin ağzını açtı

ABD, Ebola için kesenin ağzını açtı

ABD Ebola’yı tedavi edecek ilacın bulunmasından sonra depolanması için 1 milyar dolarlık yatırım yapacak.


ABD yönetiminin, dünyada 5 binden fazla insanın ölümüne neden olan Ebola’yı tedavi edecek ilacın bulunmasından sonra depolanması için 1 milyar dolarlık yatırım yapabileceği belirtildi.

İsviçre'nin Credit Suisse yatırım bankası raporuna göre, Amerikan hükümeti, Ebola’nın panzehirinin stoklanması için ilaç firmalarına bir milyar dolarlık fon ayıracak. Analistlere göre, ABD, sadece Ebola için değil, şarbon ve çiçek virüsü gibi salgın hastalıklar için acil durumlarda kullanılmak üzere ilaç stokluyor.

Rapora göre Amerika’nın şu an itibariyle Emergent BioSolutions şirketi ile 5 yıllığına 1,25 milyar dolarlık bir anlaşması bulunuyor. Şirket şarbon için 29 milyon dozu stokta bulunduruyor.

Kongre’nin 2004’te kabul ettiği kanuna göre Sağlık ve İnsan Hizmetleri Bakanlığı salgın hastalıkları için ilaç depolaması için bütçeden kaynak talebinde bulunabiliyor. Ebola o tarihlerde virüs listesinde olsa da risk seviyesi yüksek olmadığı için herhangi bir tedbir alınmamıştı.

Dünyadaki birçok ilaç şirketi, Ebola virüsüne karşı ilacı bulmaya çalışıyor. Ancak şu ana kadar kesin tedavi edecek bir ilaç bulunamadı.

Kanada merkezli Tekmira ilaç şirketi Aralık ayı başlarında satışa sunacak olan ‘TKM-Ebola’ ilacının sınırlı üretimine başladığını açıklamıştı.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER