ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ağustos 2013 Perşembe 00:35

ABD: "BM'siz karar alacağız!"

ABD: "BMsiz karar alacağız!"

BM'den Suriye müdahalesine yönelik olumlu karar çıkmayacağını düşünen ABD, kendi kararıyla yoluna devam edeceğini açıkladı.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, "Bugünkü toplantıda Rusya'dan, Suriye hakkında aylar ve yıllardır duyduğumuzdan farklı hiçbirşey duymayacağız. Dolayısıyla bu seferki BM Güvenlik Konseyi çabalarının, başarısızlığa uğrayan öncekilerden farklı olacağına yönelik hiçbir neden yok" dedi.

Harf, günlük basın toplantısında, BM Güvenlik Konseyi'nin harekete geçmesini daima desteklediklerini kaydetti.

Harf, "Ancak gördügümüz kadarıyla bugünkü toplantıda Rusya'dan, Suriye hakkında aylar ve yıllardır duyduğumuzdan farklı hiçbir şey duymayacağız. Daha geçen hafta Rusya saldırıyı kınamaya yönelik olası basın açıklamasını bloke etti. Dolayısıyla bu seferki BM Güvenlik Konseyi çabalarının, başarısızlığa uğrayan öncekilerden farklı olacağına yönelik hiçbir neden yok" diye konuştu.

ABD'nin istişarelere devam edeceğini ve önümüzdeki günlerde uygun bir eylemde bulunacağını belirten Harf, BM Güvenlik Konseyi'nin bu saldırıları kınayarak ve güçlü bir uluslararası cevap çağrısı yaparak sorumluluklarını ortaya çıkarması gerektiğini ama Suriye konusunda konseyi harekete geçirmeye yönelik önceki tüm çabaların başarısızlığa uğradığını hatırlattı.

"KENDİ KARARIMIZI VERECEĞİZ"

Harf, "Diplomatik felçlerin, bu suçların üzerinde kalkan yaratmasına izin vermemeliyiz" ifadesini kullandı.

Surije rejiminin Rusya'nın, Suriye hakkındaki eylemleri engellemesinin arkasına saklanamaması gerektiğini belirten Harf, "İleriye doğru uygun eyleme yönelik kendi kararımızı vereceğiz. BM ile P5 ortaklarımız ve dünya ile istişarede kalmaya devam edeceğiz" dedi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER