ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Mayıs 2017 Salı 16:36

ABD Başkanı Trump'tan İsrail'e tam destek!

ABD Başkanı Trumptan İsraile tam destek!

ABD Başkanı Trump: “Terörü yok edene, çocuklarımız için güven ve barışı tesis edene kadar yanınızda duracağımıza söz veriyoruz” “Ben iktidarda olduğum sürece İran, İsrail’i yok etmekle tehdit edemez” “Geçmişte yaşanan acıları ve anlaşmazlıkları bir kenara bırakırsak, yarım asırdan fazla süren bu krizin çözümü için kararlı hareket edersek barışı sağlamış oluruz. Hepimiz biliyoruz ki barışın tesisi kolay değil"


İsrail ve Filistin ziyaretlerinin son gününde Kudüs’te açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "ABD-İsrail işbirliğinin her zamankinden daha güçlü" olacağını söyledi.

Batı Kudüs’teki Yahudi Soykırım Anıtı Yad-Vaşim Müzesi’ne yaptığı ziyaret sırasında bir konuşma yapan ABD Başkanı Trump, "ABD adına, terörü yok edene, çocuklarımız için güven ve barışı tesis edene kadar yanınızda duracağımıza söz veriyoruz. Hamas ve Hizbullah, İsraillilerin yerleşim yerlerini füzelerle vuruyor. İsrailli çocuklar sığınaklara nasıl kaçacaklarını öğreniyor. DEAŞ ise Yahudi Sinagoglarını hedef alıyor." dedi.

Trump, İran’ın nükleer silah edinmesine karşı kararlı olduklarını bir kez daha yineleyerek, "Ben iktidarda olduğum sürece İran, İsrail’i yok etmekle tehdit edemez." şeklinde konuştu.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da düzenlenen zirvedeki görüşmelerine de değinen Trump, "Terörü bitirmek, çocuklarımıza güzel ve parlak bir gelecek bırakmak için ortaklarımızla müttefiklikler kurmalıyız. Ortadoğu, İsrail’in bölgedeki canlı rolünü idrak etmelidir." ifadelerini kullandı.

Barış ve istikrarı tesis etmek için Ortadoğu ülkelerine birlik çağrısı yapan Trump, ABD’nin İran’ın nükleer silah edinmesine ve bölgedeki "örgütlere" desteğini kesmek için kararlı olduğunu kaydetti.

ABD’nin kendi döneminde İsrail’e desteğinin daha farklı boyutlara ulaşacağını vurgulayan Trump, "ABD-İsrail güvenlik ortaklığının her zamankinden daha güçlü olduğunu, bunun farklı boyutlarını benim dönemimde göreceksiniz." dedi.

Trump, ABD’nin İsrail-Filistin barışının sağlanması için de katkı sunacağına söz vererek şöyle konuştu:

"Geçmişte yaşanan acıları ve anlaşmazlıkları bir kenara bırakırsak, yarım asırdan fazla süren bu krizin çözümü için kararlı hareket edersek barışı sağlamış oluruz. Hepimiz biliyoruz ki barışın tesisi kolay değil. Her iki taraf da zor kararlarla karşılaşıyor. Ancak barış ısrar, uzlaşma ve inançla sağlanabilir. İsrailliler ve Filistinliler uzlaşabilir.”

Dün İsrail'e resmi ziyarette bulunan ABD Başkanı Trump, bugün işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytüllahim kentine geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile de görüşmüştü.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER