ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Haziran 2013 Pazar 13:52

ABD AB ofislerini dinlemiş!

ABD AB ofislerini dinlemiş!

ABD istihbarat ajanlarının Washington'daki ve Birleşmiş Milletler merkezindeki AB)ofislerine dinleme böcekleri yerleştirdiği öne sürüldü.


Amerikan istihbaratının, Washington'daki ve Birleşmiş Milletler merkezindeki Avrupa Birliği (AB) ofislerine dinleme böcekleri yerleştirdiği ifade edildi.

Almanya'da yayınlanan Der Spiegel dergisinin haberine göre, ABD'nin küresel düzeyde kurduğu dinleme ve izleme ağını deşifre eden eski CIA ajanı Edward Snowden'ın, ABD Ulusal Güvenlik Kurumu'nun AB'ye yönelik casusluk faaliyetlerini gösteren belgeleri ortaya çıkardı.

Snowden'ın Der Spiegel'e sağladığı belgelere göre ABD Ulusal Güvenlik Kurumu, AB'yi 'hedef' olarak adlandırmış. Amerikalı ajanlar, ABD'nin başkenti Washington'daki ve New York'ta bulunan BM merkezindeki AB temsilciliklerine dinleme böcekleri yerleştirmiş ancak casusluk faaliyetleri bununla sınırlı kalmamış.

BİLGİSAYARLARA SIZMIŞLAR

Temsilciliklerdeki bilgisayarlara da giren ABD Ulusal Güvenlik Kurumu, AB personelinin e-mail yazışmalarını ve bilgisayarlardaki dosyaları incelemiş.

Haberin ardından Reuters ajansına konuşan Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, iddialara ilişkin Amerikalı yetkililerden hızlı bir şekilde kapsamlı bir açıklama beklediğini ifade etti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER