ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 30 Temmuz 2013 Salı 15:01

AB temsilcisi Ashton, Mursi ile görüştü

AB temsilcisi Ashton, Mursi ile görüştü

Darbeyle indirilen ve gözaltında bulunan Mısır'ın ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'yi AB temsilcisi ziyaret etti.


AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’un, Mısır’ın başkenti Kahire ziyareti çerçevesinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile gözaltında tutulduğu yerde görüştüğü bildirildi.

Ashton’un başkanlık ettiği AB’nin dış politika ve güvenlik servisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi’nin Mursi ile görüştüğü duyuruldu. Bu görüşme, Mısır’da 3 Temmuz’da yaşanan askeri darbeden sonra Mursi ile Mısır askeri ve güvenlik güçleri dışında yapılan ilk temas olarak biliniyor.

"MURSİ GAZETE VE TELEVİZYON ARACILIĞI İLE GÜNDEMDEN HABERDAR"

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır'ın devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin televizyon ve gazeteler aracılığıyla bilgiye ulaşma imkanı olduğunu söyledi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Ashton, Mısır'ın başkenti Kahire ziyareti çerçevesinde kısa basın toplantısı düzenledi. Temasları çerçevesinde başta Mısır’ın geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur, General Abdülfettah El Sisi, diğer yetkililer ile bir araya geldiğini aktaran Ashton, Mursi ile de görüştüğünü ifade etti.

Toplantıda konuşan Ashton, Mursi ile yaptığı görüşmeyle ilgili basına bilgi verdi. Ziyaret öncesi, Mursi ile görüşme olmazsa gelmeyeceğini ifade ettiğini belirten Ashton, bunun sorunsuz sağlandığını söyledi.

Mursi ile 2 saatlik bir görüşme yaptığını kaydeden AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi, devrik lidere onun görüşlerini temsil etmeyeceğini, çünkü yanlış yapması durumunda Mursi’nin kendisini düzeltebileceği bir ortamda olduğunu ifade ettiği anlattı.

Konuları derinlemesine görüştüklerini bildiren Ashton, "O (Mursi) televizyon ve gazeteler aracılığıyla bilgiye ulaşabiliyor. Biz durumla ilgili konuşma fırsatı bulduk." dedi.

AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mursi ile görüşmenin içeriği ile ilgili daha fazla bilgi vermeyeceğini de vurguladı.

Muhammed Mursi’nin nerede tutulduğunu bilmediğini söyleyen Ashton, sağlık durumunun iyi olduğu bilgisini de verdi. AB temsilcisi, Mursi’nin ailesine de sağlık durumunun iyi olduğu haberini verdiğini ifade etti. 

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER