ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 17:07

9 Türk işçi alıkonuldu

9 Türk işçi alıkonuldu

Ülkeyi terk etmek üzere yola çıkan 9 Türk vatandaşı bir grup asker tarafından alıkonuldu.


Libya'yı terk etmek üzere Bingazi'den Misurata'ya gelmek için yola çıkan 9 Türk vatandaşı, Bingazi'den çıktıktan kısa süre sonra bir grup asker tarafından alıkonuldu.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, 3 Kasım'da Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk Çağrı Merkezini arayan bir vatandaşın, Bingazi'de bir restoranda çalışan yakınlarından haber alamadıklarını belirtmesi üzerine konsolosluk yetkilileri harekete geçti.

Türkiye'nin Misurata Başkonsolosluğu bu durum üzerine çeşitli kanallardan girişimde bulunarak söz konusu kişilerin akıbeti hakkında bilgi toplamaya çalıştı. Konsolosluk yetkilileri, 31 Ekim'de Libya'yı terk etmek üzere Bingazi'den Misurata'ya gelmek için yola çıkan 9 Türk vatandaşının, Bingazi'den çıktıktan kısa süre sonra belirsiz bir nedenden ötürü bir grup asker tarafından alıkonulduğunu öğrendi.

Misurata Konsolosluğu Libya Dışişleri Bakanlığı nezdinde yardım talep ederken Dışişleri Bakanlığı da Ankara'daki Libya Büyükelçiliğinden bilgi istedi.

"Eşimin dönmesini dört gözle bekliyorum"

Libya'daki eşinden haber alamaması üzerine Türkiye'nin Misurata Başkonsolosluğunu durumdan haberdar eden Hicran Altunay (36), AA muhabirine açıklamada bulundu. Hatay'da yaşayan Altunay, eşi İsa Altunay'ın (38) bir restoranda çalışmak üzere 31 Ağustos'ta Libya'nın Bingazi şehrine gittiğini ancak bu ülkede yaşanan iç karışıklıktan dolayı Türkiye'ye dönme kararı aldığını belirtti.

Eşinin restoranda çalışan 8 Türk işçiyle karayoluyla Misurata'ya oradan da havayoluyla Türkiye'ye dönmek üzere yola çıktığını ve bu sırada silahlı bir grup tarafından alıkonulduğunu öğrendiklerini ifade eden Altunay, "Yola çıktıktan sonra bir daha eşim ve 8 arkadaşından haber alamadık. Eşimden haber alamayınca Libya'da çalıştıkları restoranın sahibini aradık ve konuştuk. Eşimin patronu bize işçilerinin silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını ve tutuklandığını söyledi. Şok oldum. Libya'daki Türk Konsolosluğunu aradık ve oradan bilgi almaya çalıştık" diye konuştu.

Eşiyle en son Türkiye'ye döneceği gün mesajlaştıklarını ve ondan sonra görüşemediklerini kaydeden Altunay, "Eşimin dönmesini dört gözle bekliyorum'' dedi.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER