ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 14:38

9 maddelik "İsrail'i yok etme planı"

9 maddelik "İsraili yok etme planı"

İran'ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, kişisel Twitter sayfasından "İsrail'i yok etme planı" paylaştı.


İran’ın dinî lideri Ayetullah Ali Hamaney, kişisel Twitter sayfasından dokuz maddelik bir “ İsrail ’i yok etme planı” paylaştı. “İsrail neden ve nasıl yok edilmeli” başlığı altında çeşitli soruları ve cevapları paylaşan Hamaney, “İsrail’in yok edilmesi, bölgedeki Yahudilerin katledilmesi anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı. 

SİYONİST REJİM NEDEN YOK EDİLMELİDİR?

Independent’ın haberine göre, dinî lider, “Siyonist rejim neden yok edilmelidir?” sorusuna, “66 yıllık hayatı boyunca, sahte Siyonist rejim, pervasızca bununla gurur duyarak, hedeflerini bebek katilliği, cinayet, şiddet ve demir yumrukla gerçekleştirmeye çalıştı” yanıtını veriyor. Radikal'in hbaerine göre, Hamaney yazısında “Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudiler de dahil olmak üzere Filistin’in tüm özgün insanlarının oy vereceği” referandum öneriyor. Ne var ki dinî lider, bu referandumdan “Yahudi göçmenlerin” hariç tutulması gerektiğini belirtiyor. 

Hamaney, İsrail’in Gazze bombardımanı esnasında ülkeyi “kuduz köpek” olarak nitelendirmiş ve ABD ve Avrupa’nın tutumunu eleştirmişti.

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER