ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Aralık 2012 Cumartesi 12:34

8 günlük yılbaşı tatili tepkilere neden oldu


Irak Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yılbaşı tatilinin 8 güne çıkartılması halktan tepki aldı. Irak genelinde her sene yıl başı coşkuyla karşılanıyor. Bölgesel Kürt Yönetimi’nde bu sene yılbaşı resmi tatilinin 8 güne çıkartılmasına tepki gösterenler, dini bayramlarda resmi tatilinin daha az verildiğinden yakındı.

Irak'ta ve Kürt Bölgesinde Nevruz, Ramazan ve Kurban bayramları 4'er gün tatil edilirken, Bölgesel Kürt Hükümeti yılbaşı tatilini ilk kez bu yıl 8 güne çıkarttı. Bu uygulamanın çocukların üzerinde olumsuz etki yaptığını ifade eden din adamları, konuyu Cuma hutbelerine taşıdı.

Erbil Celil Hayat Camii hatibi ve milletvekili Beşir Halil Haddad, eğitim ve öğrenim yılı içerisinde tatil çokluğunun öğrencilere zarar verdiğine dikkat çekti.

Resmi tatillerdeki farklılıkların çocukların kafasını karıştırdığını söyleyen Haddad, "İster dini ister dini olmayan tatiller olsun. Gereğinden fazla olan resmi tatiller öğrencileri eğitimlerine karşı isteksiz yapar. Aynı zamanda bir denge sağlanması gerekir. Peygamberimizin(s.a.s) doğumu ve ya vefatı için bir gün resmi tatile karşılık, Hıristiyan dünyasının bayramı 8 gün resmi tatil oluyor.”

Haci Yusuf Camii’nin hatibi Mala Suheyib Kanikurdeyi ise , "Hiç bir zaman azınlık bir grup, çoğunluk üzerine hakim olmamalı." dedi. Irak'ın zor ve karmaşık günlerden geçtiğine dikkat çeken Kankikurdeyi, bu aşama da uzun tatillerin eğitime büyük zarar vereceğini belirtti.

 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER