ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Nisan 2013 Cuma 01:20

18 ay içinde genel seçimlerin düzenleneceK


Orta Afrika Cumhuriyeti'nde 18 ay içinde genel seçimlerin düzenleneceği bildirildi.

Orta Afrika Cumhuriyeti'nde yönetime karşı savaşan isyancıların oluşturduğu Seleka koalisyonunun, 12 gün önce Bangui'ye girerek cumhurbaşkanlığı sarayını ele geçirmesi ve Devlet Başkanı François Bozize'nin ülkeden kaçmasının ardından kendisini cumhurbaşkanı ilan eden isyancıların lideri Michel Djotodia, daha önce açıkladığı ''2016'ya kadar genel seçimlerin yapılmayacağı'' yönündeki kararını değiştirdi.

Djotodia'nın, ABD, Afrika Birliği ve diğer ülkelerden gelen tepkilerin ardından fikrini değiştirdiği kaydedildi.

Çad'da düzenlenen Orta Afrika Ülkeleri Ekonomik Topluluğu zirvesinde, Djotodia'nın 18 ay içinde demokratik bir genel seçim düzenlemesi ve bu geçiş dönemine kadar geçen sürede çıkabilecek iç karışıklığı önlemek için konsey kurulması yönünde karar aldığı belirtildi.

Hükümet Sözcüsü Crepin Mboli-Goumba, Djotodia'nın bölgedeki ülkelerin dışişleri bakanlarıyla görüşmesinin ardından ''zirvede çıkan kararları kabul ettiğini'' açıkladı.

Djotodia'nın Çad'da düzenlenen zirveye Başbakan Nicolas Tiangaye'yi de gönderdiği bildirildi.

Afrika Birliği, Djotodia'nın yaklaşık 2 hafta önce başkent Bangui'yi ele geçirmesi ve uzun süredir devlet başkanlığı görevini yürüten François Bozize'yi sürgüne göndermesinin ardından Orta Afrika Cumhuriyeti'nin üyeliğini askıya almış, yeni lidere seyahat kısıtlaması getirmişti.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER