ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 23 Aralık 2014 Salı 16:57

151 militan öldürüldü, 40 ev yakıldı

151 militan öldürüldü, 40 ev yakıldı

Kunar kentinde 10 günden beri Afgan güçleri ve Taliban arasında devam eden çatışmalarda 151 militan öldürüldü. Bölgede Taliban’a karşı ayaklanan kişilere ait 40 ev ateşe verildi


Afganistan’ın Kunar kentinde 10 günden beri Taliban ve Afgan güçleri arasında devam eden çatışmalarda 151 militan ölü ele geçirildi.

Kunar Emniyet Müdürü Abdul Habib Sayedkheli, AA muhabirine, kentin Dangam ilçesinde devam eden çatışmalarda 151 militanın öldüğünü, 137 militanın yaralandığını söyledi.

Bölgede halkın Taliban'a karşı ayaklanmasının ardından bin civarında Afgan ve yabancı Taliban militanın 10 gün önce ilçeye saldırı düzenlediğini belirten Sayedkheli, militanlara karşı karadan Afgan güçlerinin geniş çaplı operasyonun devam ettiğini, son iki gün de NATO hava kuvvetlerinin, Afgan hükümetinin talebi üzerine, ilçede militanlarının bulunduğu bölgeleri bombaladığını bildirdi.

Sayidkheli, devam eden çatışmalarda 4 Afgan askeri ile Taliban’a karşı ayaklanan 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 11 askerin yaralandığı bilgisini verdi.

Afgan güçlerinin ağır silahlar ve hava gücünüe sahip olmadığı için çatışmanın günlerce devam ettiğini belirten Sayidkheli, “NATO’nun hava desteği bazen geç kalıyor, bazen de yetersiz oluyor. Kendi hava kuvvetlerimiz olsaydı bu çatışma hızlıca bitebilirdi” diye konuştu.

Militanlar 40 evi yaktı

Sayidkheli, çatışmalarda Taliban’a karşı ayaklanan kişilere ait 40 evin ateşe verildiğini belirtti.

İsmini vermek istemeyen bir Kunar polis yetkilisi ise Taliban’a karşı ayaklanan kişilerin aile fertlerinin Taliban tarafından rehin aldığını söyledi. Yetkili, rehin alınanlar arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunduğunu, Afgan güçleri tarafından yapılan operasyonların da etkili olmadığını kaydetti.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mucahid ise yaptığı açıklamada, Dangam ilçesindeki çatışmalarda militanların başarılı olduğunu, çok sayıda güvenlik gücü mensubunun öldürüldüğünü iddia etti. Mucahid, söz konusu çatışmalarda Taliban’ın kayıp vermediğini öne sürdü.

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER