ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 10:49

"100 bin Battaniye" kampanyası, ABD'de

"100 bin Battaniye" kampanyası, ABDde

Amerikalı Türklerin Suriyeli mülteciler için organize ettiği battaniye kampanyası ABD'de ses getirdi.


Kimse Yok Mu Derneği'nin ABD'de faaliyet gösteren kardeş kuruluşu Embrace Relief, Amerikan-Türk Dostluk Derneği (ATFA) ve bölge belediyeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen "100 bin Battaniye" kampanyası, ABD’nin saygın gazetelerinden Washington Post’ta geniş yer buldu.

Haberde kampanya fikrinin geçtiğimiz yıl ATFA tarafından belediye başkanları için düzenlenen Türkiye gezisi esnasında ortaya çıktığı vurgulandı. Kültürlerarası diyalog gezisi kapsamında, Adana’daki Suriyeli mültecileri ziyaret eden belediye başkanları, daha sonra Kimse Yok Mu Derneği yetkilileriyle görüşmüş ve battaniye yardımı yapmaya karar vermişti.

GEÇTİĞİMİZ YIL 18 BİN BATTANİYE TOPLANMIŞTI

Gazete haberinde geçtiğimiz yıl toplanan 18 bin battaniyenin ardından, bu yıl kampanyanın ikinci kez düzenlendiğine dikkat çekti. Kampanya kapsamında, Kuzey Virginia bölgesinde 30 ayrı noktaya battaniye toplama noktası oluşturuldu. Bu bölgelerde battaniye alımlarının başladığı belirtilen haberde, 22 Kasım tarihine kadar yardımların kabul edileceği ifade edildi.

Haberde, Loudoun Belediye Başkanı Scott York ve eski Purcellville Belediye Başkanı Bob Lazaro’nun kampanya hakkındaki ifadelerine de yer verildi. Loudoun Belediye Başkanı Scott York, Washington Post’a yaptığı açıklamada, bu sene geçtiğimiz yıl toplanan sayının çok üzerinde bir rakama çıkmayı hedeflediklerini söyledi. Kuzey Virginia’da 2 milyon insanın yaşadığını aktaran York, 100 bin battaniye toplama hedefinde olduklarını dile getirdi. Bob Lazaro ise Suriyeli mültecilerin çok zor şartlar altında yaşadığına dikkat çekerek yapılan yardımların önemine değindi.

Haberde battaniye toplama noktalarının hangi bölgelerde olduğu ve yardımın yapılabileceği internet sitesine dair de detaylı bilgi verildi.

orijinal metin:

Local officials, volunteers launch expanded effort to help Syrian refugees

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER