ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2013 Perşembe 14:39

Yakup Bilgin Koçal kimdir

Yakup Bilgin Koçal kimdir

Ak Parti Yalova belediye başkan adayı Yakup Bilgin Koçal'ın biyografisi.


12 Aralık 1958 yılında Yalova'da doğan Yakup Bilgin Koçal, ilköğretimini Yalova'da tamamladıktan sonra orta ve lise eğitimi için yatılı olarak gittiği İstanbul Erkek Lisesi'ni bitirdi. Yüksek Öğretimini Boğaziçi Üniversitesi'nde tamamlayan Koçal, 1982 yılında Mühendislik Fakültesi'nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.

İş hayatına özel sektörde devam eden Koçal, 1992 yılında Özel Öncü Eğitim Kurumları’nı kurdu ve çeşitli taahhüt işleriyle iştigal etti. İş hayatının yanı sıra, Yalova Devlet Hastanesi Vakfı Kurucu Başkanlığı, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Anavatan Partisi Kurucu İl Başkanlığı, TUFAG Folklor Derneği Başkanlığı ve Yalova Spor Kulübü Başkanlığı gibi çeşitli görevlerde bulundu. Yakup Bilgin Koçal, 1999-2004 döneminde Yalova Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Bu dönemde Yalova Belediyesi’nde uygulamaya koyduğu “Yerel e-Yönetişim Modeli” 04-05 Eylül 2003 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilen Avrasya e-Belediye Forumu’nda “Dünyadan ve Türkiye’den Gerçek e-Yönetişim Örneği” olarak gösterildi. 2004-2009 yılları arasında entelektüel çalışmalarına ağırlık veren Koçal, 2009 yılında yeniden Yalova Belediye Başkanı seçildi ve halen bu görevini sürdürmektedir..

Çeşitli dergi ve gazetelerde birçok yazı ve makalesi yayınlanan Koçal’ın, aynı zamanda “Küreselden Yerele Geleceğin İnşası”, “Dünya Kenti Yalova için Postmodern Alternatif: Yerel Siyaset”, “Verimlilik ve Gönüllülük Işığında Yerel Kalkınma” ve “Yerelden Ulusala Bilişim Eylem Planı” adıyla yayınlanmış 4 adet de kitabı bulunmaktadır.

Evli ve 3 çocuk babası olan Koçal, iyi derecede Almanca ve İngilizce bilmektedir. 

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER