ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Aralık 2013 Perşembe 15:06

Selahattin Minsolmaz

Selahattin Minsolmaz

AK Parti’den Kırklareli belediye başkan adayı Selahattin Minsolmaz'ın biyografisi.


1970 yılında Kırklareli'de doğmuştur. İlköğrenimini Ziya Gökalp İlkokulunda, Orta ve Lise öğrenimini de 1987 yılında Kırklareli Atatürk Lisesi'nde bitirmiştir. Üniversite öğrenimini 1991 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi-Harita Mühendisliği Bölümü'nden mezun olarak ve aynı yıl İTÜ İnşaat Mühendisliği Anabilim dalında yüksek lisans öğrenimine başlayarak, mastırını 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamlamıştır.

Meslek hayatının ilk döneminde İstanbul'da; STFA İnşaat şirketinde; GAP İdaresi kontrolündeki "GAP(Güneydoğu Anadolu Projesi)", DSİ Genel Müdürlüğü kontrolündeki "Melen Çayı Projesi", İstanbul Büyükşehir Belediyesi kontrolündeki "İstanbul Gecekondu Önleme Projesi", SEKA kontrolündeki "Dalaman Atıksu Arıtma Tesisleri Deniz Deşarjı" gibi önemli ülke projelerinde şantiye ve proje mühendisi olarak çalışmıştır.

Askerlik hizmetinin hemen sonrasında Lüleburgaz Belediyesi-İmar İşleri Müdürlüğü'nde Mühendis olarak göreve başlayıp, 2001 yılından buyana aynı ilçemizde İmar Müdürlüğü görevini; önemli altyapı, şehircilik, imar ve çevre projelerinin başında bulunarak, çağdaş Belediyecilik anlayışı çerçevesinde sürdürmüştür.

Ayrıca 2002–2003 yıllarında, İmar Müdürlüğü görevi yanı sıra Kırklareli Bayındırlık İl Müdürlüğünde geçici görevli olarak, harita, planlama ve şehircilik alanında kontrol mühendisliği görevinde bulunmuştur. Bu görevi esnasında; Kıyıköy'den Kofçaz'a, Demirköy'den Pehlivanköy'e kadar ilimizin tüm ilçe, belde ve köylerinde imar ve mühendislik hizmeti vermiştir.

Mesleğini icra ederken; şehircilik, altyapı, planlama, imar, afet ve kriz yönetimi, deprem, çevre, ihale mevzuatı, arsa ve arazi düzenlemeleri, kent bilgi sistemi, sayısal kentler, e-Belediye ve modern kentleşme konularında çok sayıda eğitim programı, seminer, konferans ve panele, öğrenci ve eğitici olarak katılmıştır.

Kırklareli İl Karması, Sanayi Spor Kulübü ve Kırklareli Atatürk Lisesi takımlarında voleybol oynamış ve atletizm yapmıştır.

Çevre Mühendisi Ebru hanımla evli olup 2 çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Demirtaş Mahallesinde ikamet eden ve çiftçilik yapan ailesi Kırklareli halkınca "Küpçüler" olarak tanınmaktadır.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER