ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Mart 2014 Perşembe 07:44

Okulda basın açıklamasına izin verilmedi

Okulda basın açıklamasına izin verilmedi

Sarıgül ve ekibi, basın açıklaması yapmak için bir okula girmek isteyince...


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül bir olaya daha imza attı.

Sabah'ın haberine göre, Sarıgül'ün ekibi, basın açıklaması yapmak için bir okula 'zorla' girmek istedi. Okul yetkililerini itekleyip hakaret ettiler.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan Adayı olan eski eşi Aylin Kotil'le birlikte, Beyoğlu Dolapdere'deki Beyoğlu Hüviyet Bekir İlköğretim Okulu'nun önünde dün eğitime yönelik projelerini açıkladı. Sarıgül'ün okula gelemeden önce ise CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Ali Haydar Kahraman'ın başında bulunduğu CHP'liler bir skandala imza attı. CHP'liler, açıklamayı okul bahçesinde yapmak istediklerini ve kapıların açılmasını istedi. Ancak okul müdürü Yılmaz İpek buna izin vermedi.

Müdür şikayetçi oldu

Okul Aile Birliği Başkanı Emrail Korkmaz, o sırada okulda bulunduklarını belirterek "Kapıda zorlama oldu. Müdür bey, valilik izni olmaksızın kimseyi içeriye alamayacağını söyledi. İl başkan yardımcısı olduğunu söyleyen kişi ise müdür beye yönelik olarak 'Militanlık yapma, git otur koltuğuna' diye yanıt verdi. Benim üzerime de yürüdü ve itekledi. O sırada polis olduğunu iddia eden bir kişi kimliğini gösterdi ve valilik izni olduğunu söyledi. Ancak izni gösteremedi" dedi. Olayın ardından İpek, kişisel haklarına hakaret edildiği gerekçesiyle şikâyetçi oldu. Veliler tarafından çekilen görüntüler, Beyoğlu İlçe Seçim Bürosu ve Güvenlik Şube Seçim Bürosu'na gönderildi.

'Olayda Sarıgül yoktu'

Parti yetkililerinden yapılan açıklamada ise "Mustafa Sarıgül olay yerinde değildi. Kaldı ki böyle bir olay yaşanmadı. Müdür 'Ben bir memurum ve burası benim yetki alanımda. İçeri giremezsiniz' dedi. Biz de buna uyduk" denildi.

Eski eşiyle projelerini açıkladı

Tartışmaların ardından okul önüne gelen Sarıgül, Tanrıkulu ve Kotil'le birlikte,projelerini açıkladı. Sarıgül, ulaşımın öğretmen ve öğrencilere bedava olacağını tekrarladı. Sarıgül, kendi dönemlerinde İstanbul'daki tüm okulların yıkılıp, depreme dayanıklı şekilde yeniden yapılacağını söyledi. Sarıgül, velilerden okul aidatının da alınmayacağını ve okulların temizlik hizmetlerini İBB olarak üstleneceklerini belirtti.  

KAYNAK:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER