ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 11:16

Murat Göğebakan'dan bayrağı oğlu devraldı

Murat Göğebakandan bayrağı oğlu devraldı

Müzik ve edebiyat dünyasından sanatçılar ile Türk dünyasından siyasileri "Aşıklar Yolunda" ağırlayacak oğul Bülent Göğebakan, babasının adını da yaşatacak.


Kısa süre önce kanserle savaşını kaybeden ve vefatıyla sevenlerini yasa boğan sanatçı Murat Göğebakan'ın, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) için hazırladığı ancak seyirciyle buluşturmasına ömrünün vefa etmediği programı oğlu ekranlara taşıyacak.

AA muhabirine konuya ilişkin açıklama yapan Bülent Göğebakan, teklifin kanal yönetimi ve babasının menajeri Melih Göğebakan'dan geldiğini anlattı.

Babasının hatırasını yaşatmak için programın sunuculuğunu üstlenmeyi kabul ettiğini belirten Göğebakan, "Babamın bayrağını dalgalandırabilmek için bu programı kabul ettim. Eminim o en güzelini, en iyisini yapardı ama nasip olmadı. Hakka yürüdü. Belki bize de nasip olmaz fakat nasip olursa da beni izleyeceğini düşünüyorum" dedi.

Böyle bir çalışmanın içinde ilk kez olacağını, babasının sağlığında nadiren ekrana çıkmayı tercih ettiğini kaydeden Göğebakan, amatör olarak müzikle ilgilendiğini de söyledi.

Göğebakan, ilk bölümlerde seyircilerle buluşacak konukların belli olduğunu dile getirdi.

"AŞIKLAR YOLU" TRT EKRANLARINDA

Merhum Murat Göğebakan'ın kuzeni yapımcı Melih Göğebakan da yaklaşık bir yıl önce rahmetli Göğebakan'a çok sayıda televizyon programı teklifi geldiğini ve konuyu kendisiyle konuştuklarını ifade etti.

Programın ismini "Aşıklar Yolu" olarak belirlediklerini ve o dönemde ilk bölüm ile tanıtımları da çektiklerini belirten Melih Göğebakan, program için üç kanalla görüştüklerini de söyledi.

Son gittiği Almanya turnesi dönüşünde sanatçı Göğebakan'ın yorgun olmasına rağmen programın tanıtımını çektiğini anlatan yapımcı Göğebakan, program için TRT ile anlaştıklarını söyledi.

Melih Göğebakan, "Murat'ın ölümünden sonra kanalla konuştuk ve programı ona en çok benzeyen, en yakını oğlu Bülent'in yapması konusunda karar kıldık. Programın ev sahipliğini ve sunuculuğunu üstelenecek Bülent, edebiyat ve müzik dünyasından önemli isimleri konuk edecek. Programda şiir köşesinde sanatseverlerle buluşacak şairlerin yanı sıra, müzik dünyasının kıymetli orkestra sanatçıları da ekranlara gelecek. Ayrıca Türk dünyasından siyasiler, cumhurbaşkanları, başbakanlar da ağırlanacak" diye konuştu.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER