ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 11 Mart 2014 Salı 09:00

Fenerbahçe kafilesine tepki

Fenerbahçe kafilesine tepki

Dün akşam Avni Aker Stadı'nda oynanan Trabzonspor - Fenerbahçe maçı öncesi Fenerbahçe kafilesi protesto edildi.


Spor Toto Süper Lig'de bu akşam Trabzonspor ile yapacağı karşılaşma için Rize'den Trabzon'a gelen Fenerbahçe kafilesi, Hüseyin Avni Aker Stadı'nın protokol tribünü girişinde bir grup bordo-mavili taraftar tarafından protesto edildi.

Rize'de dün kampa giren sarı-lacivertil kafile, 17.30'de bulunduğu otelden yoğun güvenlik önlemleri altında iki otobüsle Trabzon'a hareket etti. Rize'den Fenerbahçeli taraftarlar tarafından uğurlanan kafileyi, Trabzon'da, Hüseyin Avni Aker Stadı protokol tribünü girişinde bordo-mavili taraftarlar aleyhte tazahüratla protesto etti. Taraftarlar özellikle Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve oyuncular Volkan Demirel ile Emre Belözoğlu aleyhinde bağırdılar.

Bu sırada bazı taraftarların attığı yabancı maddeler, önden gelen, yöneticilerin bulunduğu otobüsün iki yan camı kırılmasına neden olurken, futbolcuve teknik heyetin yer aldığı otobüse de yumurta isabet etti.

Bu sırada güvenlik görevlileri taraftarlara müdahale etti.

Çatılarda özel hareket polisleri görev aldı

Hüseyin Avni Aker Stadı'nın protokol tribünün girişindeki ve bu güzergahtaki binaların üzerinde güvenlik tedbirleri alındı. Fenerbahçe kafilesini taşıyan otabüslerin geçtiği güzergaha çok sayıda polis yerleştirildi, stadın yakınındaki binaların çatılarında ise özel harekat polisleri görev aldı.

Çevre illerden de çok sayıda güvenlik görevlisi maçta görev yaptı.

Adalete Fener Yak

BU arada, 1907 Fenerbahçe Derneği öncülüğünde yürütülen "Adalete Fener Yak" kampanyası kapsamında, internette imza kampanyası başlatıldı.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, "Adalete Fener Yak" kampanyasının imza platformu "change.org"da imza kampanyası başlattığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"1907 Fenerbahçe Derneği öncülüğünde başlatılan 'Adalete Fener Yak' kampanyası, başkanımız, kulübümüz ve yöneticilerimizin yargılandığı 3 Temmuz sözde şike davasında yapılan haksız, hukuksuz, karar ve uygulamalara dair önemli bir adım atıyor. 'Adalete Fener Yak' kampanyası, kulübümüzün, yeniden, adil yargılanması adına taraftarımızın sesini, muhataplara ve dünya geneline duyurabilmesi için imza platformu 'change.org'da bir hareket başlattı."

Açıklamada, 1907 Fenerbahçe Derneği'nin dijital imza kampanyasıyla ilgili kamuoyuna yaptığı duyuru da yer aldı. Derneğin duyurusunda ise şu ifadelere yer verildi:

"Bildiğiniz üzere Fenerbahçemizin bağımsız mahkemelerde adil yargılanma talebine destek olmak ve bu adalet çağrısının daha gür bir sesle tüm Türkiye'de yankılanmasını sağlamak amacıyla başlattığımız 'Adalete Fener Yak' projemiz tüm hızıyla devam etmektedir. Projemizin devam eden sosyal medya faaliyetleri kapsamında 'change.org'da dijital imza kampanyası başlatılmıştır. Bugüne kadar pek çok ülkede düzenlenen, büyük ses getirerek başarıyla amacına ulaşan imza kampanyalarının yürütüldüğü 'change.org'da 'Türkiye için Adalet, Fenerbahçe İçin Adalet' sloganıyla başlattığımız kampanyamızın da geniş kitlelere yayılacağına ve Fenerbahçemizin haklı talebinin karşılık bulmasında etkili olacağına inanıyoruz." 

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER