ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Kasım 2014 Cuma 19:16

Almanya'da İsrail, protesto edildi

Almanyada İsrail, protesto edildi

Almanya'nın başkenti Berlin'de İsrail askerlerinin 5 Kasım'daki Mescid-i Aksa'ya yaptığı baskın ile İsrail'in bölgedeki insan hakları ihlalleri protesto edildi.


Berlin Filistin Toplumu tarafından Brandeburg Kapısı ve ABD Büyükelçiliğinin önündeki Paris Meydanı'nda düzenlenen gösteriye çok sayıda kişi katıldı.

Aralarında Türklerin de olduğu göstericiler, üzerinde, "Kudüs'te, Filistinlilerin yerlerinden uzaklaştırılmaları ve ayrımcılığa uğramaları hala sona ermedi" ve "İsrail'in Kudüs'te düzenli şekilde işlediği suçlar durdurulmalı" yazılı pankartlar açtı.

Alman hükumetine, İsrail'in Kudüs'te işlediği suça müdahale etmesi için çağrıda bulunan grup adına yapılan açıklamayı okuyan Berlin Filistin Toplumu Sözcüsü Khamis Kort, "Bugün Kudüs'te yaşayan Filistinlilerin yerlerinden edilmesi ve ayrımcılığa uğramalarını protesto ediyoruz" dedi.

İsrail'in işgalci güç olarak Mescid-i Aksa'ya girişleri sınırladığını vurgulayan Kort, "Brandeburg Kapısı ve ABD Büyükelçiliği önünde yaptığımız protesto ile İsrail'in insan hakları ihlalleri işlediğini ve herkesin buna sessiz kaldığını dile getirmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kort, Mescid-i Aksa'nın tehlike altında olduğunu ve bunu gündeme taşımak için Filistinliler, Araplar ve Türklerin bir araya geldiğini belirtti. Grup açıklamanın ardından sessizce dağıldı.

Mescid-i Aksa'nın avlusuna 5 Kasım'da yaklaşık 100 Yahudi'nin girişine izin verilmesinin ardından çıkan olaylara müdahale eden İsrail askerlerinin, Filistinlilere plastik mermiyle ateş edip, ses ve gaz bombalarıyla müdahale etmesi sonucu 27 kişi yaralanmıştı.

İsrail askerleri, olaylar sırasında 1967'den bu yana ilk kez Mescid-i Aksa külliyesinin ana mihrabının bulunduğu kubbenin altına kadar girmişti.

 

KAYNAK:
AA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER