ÖNE ÇIKANLAR :
BİYOGRAFİTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Şubat 2014 Perşembe 08:21

20 sorumlu yetkiliye vize yasağı

20 sorumlu yetkiliye vize yasağı

ABD, Ukrayna'daki olaylarda sorumluluk taşıyan bazı yetkililere vize vermeyecek.


ABD'nin, Ukrayna'da yaşanan şiddet olaylarında insan hakları ihlallerinde rol oynadıklarını düşündüğü üst düzey 20 hükümet yetkilisine vize yasağı getirdiği belirtildi.

TRTHaberin hbaerine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili, ABD'nin bugün Ukrayna'daki şiddetten sorumlu kişilere yönelik harekete geçmeye karar verdiğini söyledi.

Kiev'deki şiddet olaylarına karışanlara yönelik önceki aylarda da bazı yaptırımların gündeme geldiğini hatırlatan yetkili, "Bugün, vize sınırlandırmalarını, Ukrayna'daki siyasi baskılarla alakalı insan hakları ihlallerinden sorumlu veya suç ortağı olduğunu düşündüğümüz Ukrayna hükümetinden üst düzey 20 yetkiliye ve diğer bireylere genişlettik. Bunu, Göçmenlik Kanunu'nun 212'nci maddesine göre yaptık" ifadesini kullandı.

ABD'ye seyahat etmelerine yasak getiren kara listeye hangi isimlerin dahil edildiği konusunda bilgi verilmedi. Yetkili, listenin dün geceki şiddet olaylarında sorum olan "tüm komuta zincirini" içerdiğini kaydetti.

Yetkili, şiddet olaylarının devam etmesi durumunda ABD'nin, AB ile çalışarak Ukraynalı yetkililere yönelik çok daha kapsamlı ve derin yaptırımlar yürürlüğe koyacağını vurguladı.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER