ÖNE ÇIKANLAR :
SPORTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 24 Nisan 2024 Çarşamba 07:27

Bir kupa daha geliyor

Bir kupa daha geliyor

Eskişehirspor Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Halil Ünal, açıkladı.


Halil Ünal, Göztepe Kulübü Başkanı İmam Altınbaş ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Play-Off sistemini istemediklerini ancak Digitürk Kupası adı altında bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi.


Tesislerde Göztepe Kulübü Başkanı İmam Altınbaş'ı misafir eden Halil Ünal, Süper Lig'de Play-Off sistemine karşı olduklarını ve bu sistemin yerine Digitürk Kupası altında yeni bir uygulama düşündüklerini belirtti. Ünal, şu şekilde konuştu:

"Kesinlikle Play-Off'u kabul etmiyoruz. Bu konuyla ilgili şahsımın başkanlığında ikinci toplantıyı gerçekleştirdik. Özellikle yayıncı kuruluşun talebi üzerine Play-Off'u değerlendirmeye aldık. Kesin kararımız Play-Off'u oynamıyoruz. 34 haftalık lig periyodunun sonunda Türkiye Süper Ligi'nin şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne gidecek lig ikincisi, UEFA'ya gidecek diğer takımların belli olmasını istiyoruz. Geniş kapsamlı bir Türkiye Kupası çalışmasını da Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşıyorum. Detaylı açıklamayı Türkiye Futbol Federasyonu yapacak. Play-Off'u istemediğimizi yayıncı kuruluşun CEO'su ve genel müdürüne ilettim. Artık bu konunun gündemimizden çıkmasını, futbolun özünü konuşmamız gerektiğini söyledim. Ama onlar ligimizin kasası. Yayıncı kuruluşun bizden bir talebi var. Bu talebi hala değerlendiriyoruz. Bir toplantı daha yapacağız. Ayrı bir kupadan bahsediyorum. Örneğin Digitürk Kupası diyeceğiz. Bu çalışma biraz ekonomiye dayalı bir çalışma. Konu üzerinde hem Digitürk, hem de biz çalışıyoruz. Havuz konusunda da konuştuğum doğrudur. 4 büyüklerle bir kavga olduğunu düşünen, yazan, söylemde bulunan arkadaşlar bence duyum üzerine hareket ediyor. Böyle bir şey yok."


KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER