ÖNE ÇIKANLAR :
GÜNDEMTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Mayıs 2024 Pazar 03:51

Erdoğan'dan İslam dünyasına çağrı

 Erdoğandan İslam dünyasına çağrı

Başbakan Erdoğan HZ. Muhammed'e hakaret içeren filmle ilgili tüm dünya Müslümanlarına seslendi.


Başbakan Recep Tayip Erdoğan, İslam dünyasının tepkisini çeken filmle ilgili ilk kez konuştu. "Hazreti Peygamber'e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz" diyen Başbakan, filmin provokasyona ve düşmanlığa yol açtığına dikkat çekti. Başbakan, İslam dünyasına önemli bir çağrı da yaptı.

"O FİLM EN SERT ŞEKİLDE KINANMALI"

Yalta Avrupa Stratejisi 9. Yalta Yıllık Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, İslam'a hakaret içeren filme sert tepki gösterdi. Başbakan, "Hazreti Peygamber'e hakaret ifade özgürlüğü kapsamında ele alınamaz. Bu filmi hazırlayanlar en şiddetli şekilde kınanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Başbakan, filmi hazırlayanların cezalandırılması gerektiğini de söyledi.

"İNSANLARA SALDIRMANIN GEREKÇESİ OLAMAZ"

Libya'daki ABD büyükelçiliğine yapılan saldırıya da değinen Başbakan, İslam dünyasına önemli bir çağrıda bulundu.
Başbakan Erdoğan, "Dine hakaret de insanlara saldırmanın gerekçesi olamaz. İslam barış mesajı vermektedir. İslam terörü kınamaktadır. Kimse İslam dini adına hareket edemez ve Libya'da olduğu gibi saldırıda bulunamaz" dedi.
Protesto gösterilerinin masum insanlara zarar verdiğine dikkati çeken Başbakan, "Terörizmi ve suçsuz insanlara karşı gerçekleştiren şiddeti kınamalıyız. Bu hedefler çerçevesinde bir araya gelmeliyiz. Şiddete başvuran kişiler aslında bu provokasyon karşısında yanlış bir şekilde hareket etmemelidir" ifadelerini kullandı.

PROTESTOLARDAN GÖRÜNTÜLER




KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER