ÖNE ÇIKANLAR :
DÜNYATÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Nisan 2024 Cuma 10:42

Almanlar Mısır'da köşeye sıkıştı

Almanlar Mısırda köşeye sıkıştı

Almanların başı vakıfları ile dertten kurtulmuyor. Almanya baskının hukuki bulmuyor.


Aralarında söz konusu vakfın ve iki de Amerikan vakfının bulunduğu toplam 17 yabancı sivil toplum kuruluşuna önceki gün Mısır polisi tarafından baskın düzenlendi.

Mısır makamlarının izni olmadan yurt dışından illegal mali destek aldıkları suçlamasıyla yabancı sivil toplum kuruluşlarına yapılan baskında kurumların bilgisayar ve dokümanlarına el kondu, çalışanların ifadesi alındı.

Mısır Adalet Bakanlığı geçen ay bazı yabancı vakıfların diktatör Hüsnü Mübarek'in Şubat ayında devrilmesinden sonra ülke dışından illegal olarak maddi destek alarak faaliyetlerini yoğunlaştırdıklarını açıklamıştı. Baskınları protesto eden Alman Dışişleri Bakanlığı, Mısır'ın Berlin'deki büyükelçisini bakanlığa çağırırken olayın bir an önce aydınlatılmasını ve bu tür baskınlara son verilmesini istedi.

Federal Kalkınma Bakanı Dirk Niebel de baskını sert ifadelerle kınadı ve Alman vakfının faaliyetlerini yeniden başlatmasına derhal izin verilmesini istedi. Vakfın Başkanı Hans Gert Pöttering de ülkedeki gelişmelerin bu baskınla birlikte kaygı verici olduğunu vurguladı ve vakfa yönelik baskınlara son verilmesini istedi.

Amerikan yönetimi de kendi vakıflarına yönelik baskını 'taciz' olarak nitelendirdi. ABD Dışişleri Bakan Sözcüsü Victoria Nuhland baskının 'hukuki' olmadığını söyledi.

KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER