ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 17:14

Zonguldak'ta İsrail'e tepki eylemi

Zonguldakta İsraile tepki eylemi

ZONGULDAK'ta, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahalesi protesto edildi.


ZONGULDAK'ta, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik müdahalesi protesto edildi.

Filistin Halkıyla Dayanışla Platformunca Cuma namazının ardından Madenci Anıtı önünde düzenlenen eyleme yaklaşık 200 kişi katıldı. Eyleme, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, bazı şube müdürleri ve okul müdürleri ile Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar da destek verdi. 'Katil ABD Ortadoğu'dan defol', 'Ey İslam ümmeti suskunluğun bizi öldürüyor', 'Gevşeme üzülme Allah bizimle' yazılı dövizler taşıyan kalabalık, sloganlarla İsrail'i protesto etti.

Basın açıklamasını okuyan Yusuf Özkara Arslan, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın çok tehlikeli gelişmelere gebe olduğunu söyledi. Siyanist askerlerin Mescid'i Aksa'nın içine girip Filistinlilere saldırdıklarını belirten Arslan, şöyle dedi:
"Daha önce 'bu kadarına cesaret edemezler' diye tahmin edilen adımları birbiri ardına attıkları görülüyor. Kudüs'ü bütünüyle Yahudileştirme ve Mescid-i Aksa'yı yıkıp Haremi Şerif bölgesinde Siyon Tapınağı inşa etme faaliyetlerine hız verdikleri anlaşılıyor. Müslümanlar olarak ilk kıblemiz Küdüs'ün işgalini önleyemedik. Hiç olmazsa Mescid-i Aksa'nın gasp edilmesine izin vermeyelim. Siyonist saldırganlığın ümmete bu ölümcül darbeyi vurmasını engelleyelim."
Basın açıklamasının ardından grup, Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Burada İsrail aleyhine slogan atılmasının ardında dua edildi. Dua sırasında bazı kadınların ağladığı görüldü. Kalabalık, duanın ardından dağıldı.

 

 

 















 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER