ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 19:38

Zeytinyağlı yemekler Tirilye'de yarıştı

Zeytinyağlı yemekler Tirilyede yarıştı


Bursa’nın Mudanya ilçesi 38. Turizm Haftası’nı, Büyükşehir Yasası kapsamında belde statüsü sona ererek ilçeye mahalle olarak bağlanan tarihle iç içe Tirilye'de düzenlediği zeytinyağlı yemek yarışmasıyla kutladı. Zeytinbağı İlköğretim Okulu’nun Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinliğe Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Dr. İrfan Bülbül ile daire amirleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
Zeytinbağı İlköğretim Okul Müdürü Mustafa Dönmez’in açılış konuşmasıyla başlayan etkinliklerde, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, turizmle kalkınmanın önemine değinerek Tirilye’nin bu konuda önemli bir bölge olduğunu ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Etkinliklerde ana sınıfı öğrencilerinin hazırladığı folklor gösterileri ardından sahnelenen ‘Misafirperver Otel’ skeci beğeniyle izlendi. Turizm Haftası dolayısıyla ayrıca velilerin hazırladığı zeytinyağı yemekler de yarıştı. Yarışmada, birbirinden güzel tatları yapan velilerin yemekleri için jüri üyeleri puan vermekte oldukça zorlandı. Dereceye giren tatların sahipleri protokol üyeleri tarafından ödüllendirildi.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER