ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 19 Kasım 2014 Çarşamba 14:58

YÖK ve Danıştay aynı karara vardı

YÖK ve Danıştay aynı karara vardı

Prof. Dr. Akınoğlu da olayla ilgili çıkan haberler üzerine davul çaldırılması olayı ile bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.


Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi’ndeki öğretim üyeliği görevinden emekli olan Prof. Dr. Rıza Kanber’in arkasından davul çaldırdığı iddiasıyla eski Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu hakkındaki idari soruşturmada, YÖK’ün ardından Danıştay da "kovuşturmaya gerek olmadığı"na karar verdi.

Edinilen bilgiye göre, dönemin ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu’na karşı, "Gittiğiniz yol doğru değil. Üniversiteyi bilimden uzaklaştırıp ayrımcılık yapıyorsunuz" diyerek tepki gösteren Prof. Dr. Rıza Kanber, emekliye ayrıldıktan sonra 1 Temmuz 2011’de ÇÜ Ziraat Fakültesi önünde davul çaldırarak kendisini toplum önünde küçük düşürdüğünü ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğunu öne sürüp, Akınoğlu hakkında manevi tazminat davası açtı.

Prof. Dr. Akınoğlu da olayla ilgili çıkan haberler üzerine davul çaldırılması olayı ile bir ilgisinin bulunmadığını açıkladı.

Konuyla ilgili başlayan adli süreçte, Adana 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, açılan davada Prof. Dr. Alper Akınoğlu hakkında hakaret ederek Prof. Dr. Rıza Kanber’in mesleki itibarını zedelediği iddiasıyla 5 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi ise davayla ilgili temyiz başvurusunu inceleyerek, "Kamu görevlilerinin yetkilerini kullanırken veya görevlerini yaparken kişilere zarar vermesi, ilgili kamu kurumunun hizmet kusurunu oluşturur. Dava, o kurum aleyhine açılmalıdır. Davalıya husumet yöneltilemez" kararı verdi.

Yargıtay’ın bozma kararının, yerel mahkemenin de kararında direnmesi üzerine dava dosyası Yargıtay Hukuk Genel Kurulu’na gönderildi.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı ise idari yönden Prof. Dr. Akınoğlu hakkında kovuşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verdi. Alınan bu karar yasa gereği, Danıştay 1. Dairesi’ne gönderildi. Dosyayı görüşen Danıştay 1. Dairesi de YÖK kararını onadı.

Prof. Dr. Rıza Kanber, adli süreçle ilgili tazminat davasının devam ettiğini belirterek, "Tazminat davasının lehimize sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.








KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER