ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 27 Kasım 2014 Perşembe 20:11

Yavuz Sultan Selim hızla yükseliyor

Yavuz Sultan Selim hızla yükseliyor

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde köprü kulelerinin betonarme imalatı bitti. 322 metre yüksekliğinde olan köprü kulelerinde yükseklik 296.6 metreye (304.6 metre kotu) ulaştı.


Avrupa Yakası Köprü Kule şefi, 3. Boğaz Köprüsü’nün hem asma hem de eğik askı sistemlerine sahip dünyanın en uzun köprüsü olacağını belirterek, çalışmalarda gelinen aşamayı anlattı. Avrupa Yakası Köprü Kule şefi, "29 Mayıs 2013 deki temel atma töreniyle yapımına başlanan kulelerde artık 304.6 metre kotuna ulaştık. Köprü temel üstünde 1.5 metreden başlayan beton kalınlığı sürekli daralarak, yapılan tasarıma uygun olarak 208 metre kotunda 1 metre oldu. Köprüde önce kayar kalıpla yükseldik, 208 metre kotundan sonra da tırmanır kalıp sistemine geçildi. Kulelerde gece gündüz vardiyalar halinde yaklaşık 300 kişi çalıştı. Gelinen son noktada otomatik tırmanır kalıpla 304. 6 metre kotuna ulaşıldı "dedi.

KÖPRÜ KULELERİNDE BETONARME İŞLEMLERİ BİTTİ

Proje kapsamında köprü kulelerinin son betonları döküldü ve tırmanır kalıplar söküldü. Bundan sonraki iş programına göre, köprü kulelerinin tepe noktasına yerleştirilecek çelik kule semerleri için bağlantı elemanları konulacak. Avrupa Yakası Köprü Kule şefi, "Bu arada tırmanır kalıp çalışması sırasında kule ara bağlantılarının montajlanacağı gömülü elemanlar beton içerisine yerleştirildi. Köprü kulelerinin tepesine semerler konulduktan sonra ana halatlarının montajlarına başlayacağız" açıklamasını yaptı. Öte yandan, 3. köprü güzergahının Avrupa akasında başlatılan asfaltlama çalışmaları da tüm hızıyla sürüyor.





KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER