ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 21 Ekim 2014 Salı 20:16

Yargıtay 33 yıllık cezayı onadı

Yargıtay 33 yıllık cezayı onadı

Samsun’da kız kardeşinin düğününde tabancayla ateş açması sonucu tek kurşunla 2 kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan özel güvenlikçiye verilen cezayı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi onadı.


Samsun’da kız kardeşinin düğününde tabancayla ateş açması sonucu tek kurşunla 2 kişinin ölümüne sebep olduğu iddiasıyla yargılandığı mahkeme tarafından 33 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan özel güvenlikçiye verilen cezayı, Yargıtay 1. Ceza Dairesi onadı.

Yargıtay ayrıca, silahı temin ettiği iddia edilen sanığın akrabasına verilen 13 yıl 10 ay hapis cezası kararını bozdu ve ‘öldürmeye yardım etmek’ suçundan yeniden yargılanıp beraatına karar verilmesini istedi.

10 Temmuz 2011 günü Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi’nde Esra-Erkan Onaran’ın düğün merasiminde gelinin kardeşi Engin E.’nin (26) havaya ateş açmak isterken kazara ateş alan tabancadan çıkan kurşun, İstanbul’dan tatil için gelen iki çocuk annesi 30 yaşındaki Sevgi Ölmez’in göğsünü delip geçtikten sonra 35 yaşındaki Eyüp Sezen’in kafasına isabet etmişti. Sevgi Ölmez, kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde olay günü, Eyüp Sezen ise tedavi gördüğü aynı hastanenin yoğun bakım servisinde 7 gün sonra hayatını kaybetmişti. Olaydan sonra tutuklanan özel güvenlikçi Engin E. ile kendisine silahı veren akrabası 28 yaşındaki İlhan E. yargılandıkları Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 2013 Şubat ayında hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme heyeti Engin E.’ye Sevgi Ölmez’i ve Eyüp Sezen’i olası kast ile öldürmek suçundan her bir öldürme olayı için 16 yıl 8 ay olmak üzere toplam 33 yıl 4 ay hapis cezası vermişti. Silahı temin ettiği ileri sürülen İlhan E. ise olası kasıtla 2 kişinin öldürülmesine silah temin etmek suçundan 13 yıl 4 ay, silahla ateş etmek suçundan 10 ay ve ruhsatsız silah suçundan da 1 yıl 8 ay olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis, bin lira da adli para cezasına çarptırılmıştı.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi İlhan E.’ye verilen silahla ateş etmekten 10 ay ve ruhsatsız silahtan 1 yıl 8 ay hapis cezalarını onadı. Olası kasıtla öldürmeye yardım etmek suçundan verilen 13 yıl 10 ay hapis cezası kararını bozdu ve bu suçtan yeniden yargılanıp beraatına karar verilmesini talep etti. İlhan E.’nin Samsun 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yeniden yargılanmasına başlandı. Katılan vekilleri Yargıtay’ın İlhan E. hakkında istenilen beraat kararına itiraz ederek, "Sanık asıl faile bu silahı vermeseydi ölüm meydana gelmeyecekti" dediler. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Olayda 2 çocuk annesi eşi hayatını kaybeden Sevgi Ölmez’in eşi 36 yaşındaki Nadir Ölmez, Yargıtay kararına tepki gösterdi. Maganda ölümlerinin Samsun’da ve Türkiye’de hala devam ettiğini hatırlatan Nadir Ölmez, "Eşimi 2011 yılında kaybettim. Yargıtay’ın bozduğu davanın kararına tepkiliyiz. Magandalar bu şekilde cezasız kaldıkça ölümler devam etmekte. Daha geçen hafta Samsun’un ilçelerinde 2 kişi maganda kurşunuyla hayatını kaybetti. Silahı temin eden şahıs yeniden yargılanacak ve mahkeme başkanının vereceği kararı merakla bekliyoruz. Magandayla ilgili büyük bir çalışma yapılması gerekiyor. Yetkililer bir an önce önlem almalı. Yetim kalan çocuklarımız için yetkililerden magandalar için çözüm bulmalarını istiyorum" dedi.









 

KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER