ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 10 Kasım 2014 Pazartesi 14:00

Ulu önder tüm yurtta anıldı

Ulu önder tüm yurtta anıldı

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76 . yıl dönümünde tüm yurtta düzenlenen çeşitli etkinliklerle anıldı.


Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde Diyarbakır’da anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76 . yıl dönümünde Diyarbakır’da yapılan çeşitli törenlerle anıldı. Valilik tarafından düzenlenen anma programı Anıt Park’ta çelenk sunumu, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç’ın yanı sıra kamu kurum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda askerin katılımıyla Anıt Park’ta yapılan anma programına, daha sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi’nde devam edildi.

Atatürk’ün hayatının anlatıldığı anma programında öğrenciler 10 Kasım nedeniyle hazırladıkları şiirleri okudu. Atatürk’ü anma programı, Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin seslendirdikleri şarkılarla son buldu.

SİRENLER ÇALDI HAYAT DURDU

Türkiye genelinde olduğu gibi Elazığ’da 10 Kasım Atatürk’ü anma günü törenlerinde saat: 09.05’de sirenler çalınarak 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Elazığ’da 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümü nedeniyle eski hükumet konağı önünde tören düzenlendi. Törene Vali Ömer Faruk Koçak, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Garnizon Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, diğer protokol üyeleri, emniyet ile askeri personel, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenler Atatürk anıtına Vali Koçak, Başkan Yanılmaz ve Garnizon Komutanı Uyar’ın anıta çelenk koymasıyla başladı. Anıta çelenklerin konulmasının ardından saat: 09.05’de sirenler çalmaya başlamasıyla 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal marşının okunması sırasında ise bayraklar yarıya kadar çekildi.

ONUN İÇİN RESİM SERGİSİ AÇILDI

Cumhuriyet’in kurucusu Atatürk, vefatının 76. yıldönümünde Bursa’da törenlerle anıldı.

İlk tören Heykel’de Atatürk anıtı önünde düzenlendi. Anıta resmi kurumların çelenk sunmasıyla başlayan törene Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Garnizon Komutanı Vekili Jandarma Kıdemli Albay Mehmet Kadan, siyasi partiler ve sivil toplum temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Valilik, belediye ve garnizonun çelenklerinin sunulmasının ardından Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’de sirenler çaldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Protokol mensupları buradaki törenin ardından Kent Müzesi’nde açılan “Özel Fotoğraflarla Atatürk’ün Son Yolculuğu” isimli resim sergisini gezdi. Ardından hep beraber Tayyare Kültür Merkezi’nde yapılacak programa geçildi. Burada Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından konser verildi. 10 Kasım törenleri çeşitli faaliyetlerle sürdü.

230 METRE YÜKSEKLİKTEKİ BAYRAK YARIYA İNDİRİLDİ

Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 76. yıl dönümünde, tüm yurtta olduğu gibi Afyonkarahisar’da da vatandaşlar Ata’ya saygı duruşuna geçti.

Atatürk’ün 76. ölüm yıldönümünde saat 09.05’de sirenlerin çalması ile Afyonkarahisar’da, vatandaşlar Ata’ya olan bağlılıklarını ve saygılarını saygı duruşunda bulunarak gösterdiler. Bayrakların yarıya indirildiği, kamu kurum ve kuruşlarının da Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile donatıldığı kentte ayrıca gerçekleştirilen resmi törenler ile Atatürk yad edildi. Kentte en ilginç görüntülerden birisi ile yaklaşık 230 metre yükseklikteki Karahisar Kalesi’ndeki Türk bayrağının yarıya indirilmesi oldu.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Edirne’de vatandaşlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yılı anma programı kapsamında, askerlerin yürüyüşü sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 76. yılı anma programı kapsamında, ilk tören Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirdi. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, Edirne Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın yanı sıra askeri erkan, kamu ve kurum müdürleri, sivil toplum kuruluş ve siyasi partilerin temsilcilerinin katılımıyla Atatürk Anıtı’na çelenklerin sunulmasının ardından saat: 09.05’te Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün anısına 2 dakikalık saygı duruşu bulunuldu. Kent merkezinde seyir halinde bulunan ticari ve sivil araçların sürücüleri de araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

ATATÜRK KONULU ŞİİRLER OKUNDU

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıl dönümünde Balıkesir’in Bandırma ilçesinde düzenlenen törenle anıldı.

Cumhuriyetin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 76’ncı ölüm yıl dönümü nedeniyle ilçe merkezinde resmi tören düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda buluşan protokol ve vatandaşlar, saatler 09.05’i gösterdiğinde sirenler eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. İlçedeki tüm bayraklar, gönderlerinde yarıya indirildi. Tören, Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin Atatürk heykeline konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, meydandaki tören son buldu. Protokol mensupları ve yetkililer, daha sonra, Barış Manço Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe katıldı. Kaymakam Ali Mantı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Suat Murat Semiz, Belediye Başkanı Dursun Mirza, diğer protokol mensupları, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları başkan ve temsilcileri, muhtarlar, dernek ve oda başkanları, eğitimciler ile vatandaşların katıldığı program, 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Atatürk konulu şiirler ve özlü sözler okundu.



TGB’DEN ALTERNATİF TÖREN

Atatürk, ölümünün 76. yıl dönümünde, Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Türkiye Gençlik Birliği (TGB) mensupları tarafından alternatif törenle anıldı.

İlçe merkezinde resmi tören düzenlendikten sonra TGB üyesi bir grup genç alternatif tören yaptı. Cumhuriyet Meydanı’nda protokol mensupları, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı resmi törenin hemen ardından TGB üyesi gençler Atatürk heykeli önüne geldi. Ellerindeki büyük Türk bayrağını açan az sayıdaki gence bazı vatandaşlar da destek verdi. Gençlerden biri, resmi törenlere halkın çağırılmadığını iddia ederek, “Bu miras bize 76 yıl önce bırakıldı. Cumhuriyet bekçiliğinin 2-3 dakikada yapılamayacağını biz de biliyoruz. Göstermelik törenlerde yer almayacağız. Törenleri onlara asla bırakmayacağız. Bu törenler halkındır, cumhuriyetçilerin, yurt sevenlerindir” dedi.



Zonguldak’ta, Ulu Önder Atatürk’ün ebediyete intikalinin 76. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Zonguldak Valiliği önünde tören düzenlendi.

Törene, Zonguldak Valisi Ali Kaban, Zonguldak 3. Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Birol Şimşek, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir çok sayıda siyasi parti üyesi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Tüm yurtta olduğu gibi saat 09.00’da Atatürk anıtına Zonguldak Valisi Ali Kaban, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Birol Şimşek ve Belediye Başkanı Muharrem Akdemir tarafından çelenkler sunuldu. 2 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk anıtındaki tören sona erdi.

(İHA)













KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER