ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Ocak 2014 Cuma 01:52

TKDK'dan yatırımcılara çağrısı

TKDKdan yatırımcılara çağrısı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Muş İl Koordinatörü Emin Turan, 12’inci çağrı döneminde yatırım yapmak isteyenleri proje yapmaya davet etti.

TKDK Muş İl Koordinatörlüğü tarafından 2013 yılı yatırımı tamamlanan projelerin tanıtım toplantısı düzenlendi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Yardımcısı Tarık Mirze, kamu kurum amirleri ve yatırımcılar katıldı. 2013 yılında tamamlanan projelerin tanımının yapılmasının ardından proje sahiplerine hibe tutarındaki çekleri temsili olarak teslim edildi.

Programda konuşan TKDK İl Koordinatörü Emin Turan, yaklaşık 8 ay önce faaliyetlerine başladıklarını söyledi. İl Koordinatörlüğü’nün açılmasından sonra yetki devrinin alınması için 1,5 yıl denetime tabi tutulduklarını ifade eden Emin Turan, yetki belgesi aldıktan sonra teklif çağrılarına çıktıklarını söyledi. 8 ay gibi kısa bir sürede projeleri tamamladıklarını kaydeden Turan şöyle konuştu; "Bu başarıda en önemli etken kurumumuzda çalışan ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen, dinamik ve çok iyi eğitim almış arkadaşlarımıza borçluyuz. Bunda yatırımcılarımızın da payı büyüktür."

"BİZ 12’İNCİ ÇAĞRI İLANINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ"

Bitlis ve Bingöl’de TKDK olmadığını söyleyen Turan oradaki yatırımcıları da Muş’a davet ederek, "Biz 12’inci çağrı ilanını çok önemsiyoruz. 9-10 ve 11’inci çağrı ilanına girmiş ve projeleri kabul görmüş bir kurumuz. Onun için 12’inci çağrı ilanı çok önemlidir. Biz biraz gayret edersek bu işin üstesinden gelebiliriz. Yaklaşık olarak 1,5 milyar TL bütçe ayrılmış durumda. Bu paradan en üst düzeyde yararlanmalıyız. Danışmanlarımız ve yatırımcılarımız en iyi projeleri sunup en iyi derecede işletmeleri kurmamız gerekiyor. Bitlis ve Bingöl’de TKDK koordinatörlüğü yok. Sadece Muş’ta bulunan yatırımcılarımızı değil, diğer illerdeki yatırımcılarımızı da buraya davet ediyoruz. Muş il sınırları içerisinde kalmak kaydıyla, yatırım düşünen Bingöllü ve Bitlisli yatırımcılarımızı da Muş’a davet ediyoruz. Gelip proje sunabilir ve ilimize yatırım yapabilirler." dedi.







KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER