ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2024 Cumartesi 19:05

Tiyatrocu Gülnar: Çocuklara hayali kahramanlar yerine Seyit Onbaşı'yı anlatalım

Tiyatrocu Gülnar: Çocuklara hayali kahramanlar yerine Seyit Onbaşıyı anlatalım


ANTALYA (CİHAN)- Tiyatro ve sinema oyuncusu İsmail Gülnar, çocuklara hayali kahramanlar yerine Çanakkale Savaşı'nda kahramanlık destanı yazan Seyit Onbaşı'nın öğretilmesinin yeterli olacağını söyledi.
    Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Şelalesi'ni gezmeye gelen tiyatro oyuncusu ve 'Seyit Onbaşı' tiyatro oyunun yönetmeni İsmail Gülnar, yeni eğitim ve öğretim yılında yurt genelinde okullarda sahneleyecekleri oyun çalışmaları ile ilgili açıklamada bulundu.
    Süpermen, Örümcek Adam ve He-Man ismi altında televizyon kanallarında yayınlanan sanal çizgi film kahramanlarının öğrencilere hiç bir yararının olmadığını savunan Gülnar, 5 yıl önce sahneledikleri Koca Seyit oyununun çıkılan Anadolu turneleri ile 830 defa sahnelediklerini kaydetti.
    Oyunu şimdiye kadar 2,6 milyon kişiye ulaştırdıklarını belirten Gülnar, 2011–2012 eğitim ve öğretim yılında oyunu okullarda yeniden öğrencilerle buluşturacaklarını ifade etti.
    Gülnar, sahneleyecekleri oyunla Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'yı genç nesillere tiyatronun öğretici dili ile son nefesine kadar anlatamaya devam edeceğini kaydetti.
    Gülnar, "Çocuklarımızı yetiştirirken model olarak sahte kahramanlara ihtiyacımız yok. Çocuklarımıza kahramanlıkta model olacak olan Çanakkale kahramanı Seyit Onbaşı'mız var. Çocuklarımızın 'Süpermen' ve 'Örümcek Adam' gibi sanal kahramanlara ihtiyacı yok. Günümüz gençliğinde fedakârlık ve başkaları için yaşama sevdasının oluşması için yeniden Çanakkale ruhuna ihtiyaç var. Seyit Onbaşılara ihtiyaç var. Sahte rol modellere ihtiyaç yok." diye konuştu.
CİHAN
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER