ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 16 Aralık 2014 Salı 20:42

TBMM’de liste gerginliği

TBMMde liste gerginliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın milletvekillerinin de herhangi bir vatandaş gibi güneş enerji lisansı alabileceğini belirterek elindeki listeyi göstermesine CHP’li milletvekilleri tepki gösterdi.


TBMM Genel Kurulu’nda, 2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2013 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı altıncı tur görüşmelerinde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın sözleri CHP’lileri kızdırdı. Bir milletvekilinin herhangi bir müteşebbis gibi güneş enerjisi ile alakalı lisans alabileceğini kaydeden Yıldız, “Ben aramızdan herhangi bir arkadaşın rüzgar lisansı ile alakalı, güneş lisansı ile alakalı aldığı lisanları bahsederek bir gizem oluşturmaya çalışmıyorum. Herhangi bir müteşebbis gibi o da müracaatını yapmıştır, bir vatandaş gibi almıştır. Biz olayı istismar edenlerin, yolsuzluk yapan insanların üzerine hangi gerekçe ile gidiyorsak, dürüst insanları da bu gerekçe ile korumamız gerekiyor” dedi.

Taner Yıldız’ın konuşmasından sonra CHP’li milletvekilleri ayağa kalkarak Taner Yıldız’dan lisans alan isimleri açıklamasını istedi. CHP’li vekiller ile AK Parti’li vekiller arasında yaşanan sözlü tartışma esnasında yeniden söz alan Bakan Yıldız, “Gelin benim size bir teklifim var, o arkadaşınızı mahcup etmeyin. Herhangi bir vatandaş gibi bir kişinin milletvekili olmasının lisans müracaatı ile alakalı kendisine bir mani olmadığını, bunu yapabileceğini söyledim. Bunu söyleyerek bir gizem oluşturmadım. Siz şimdi bütün bunların hepsini bana lütfen açıklattırmayın. Ben bu kağıdın fotokopisini size göndereyim” açıklamasında bulundu.

Bakan Yıldız, elinde gösterdiği listeyi grup başkanvekillerine göndermesinden sonra milletvekilleri arasında yaşanan tartışma da sona erdi.














KAYNAK:
İHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER