ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 29 Ekim 2014 Çarşamba 15:34

Tatvan’da 29 Ekim kutlamaları

Tatvanda 29 Ekim kutlamaları

Cumhuriyet Bayramının 91. yılı tüm yurtta olduğu gibi Bitlis’in Tatvan ilçesinde de coşkulu şekilde kutlandı.



Tatvan Kaymakamlığında Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, 10 Motorlu Piyade Tugayı Mustafa Yılmaz ve Cumhuriyet Başsavcısı Ümit Ünal'ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından kutlamalara Tatvan Şehir Stadyumunda devam edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan program, Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy ve 10 Motorlu Piyade Tugayı Mustafa Yılmaz’ın öğrenci, asker ve katılımcıların bayramlarını kutlamasıyla devam etti.

Programda konuşan Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, "Vatanımızın müstesna her mevsimi ayrı güzel bu beldesinde her yönü ile cazibe merkezi olan bu şehirde Tatvanımız da şanlı ve köklü mazimiz ve umutlu ikballerimizin yolu önder Atatürk’ün şehit ve gazilerimizin insanlığın önüne yepyeni ve eşsiz bir medeniyetle çıkmış büyük milletimizin huzurunda cumhuriyetimizin 91. yılını kutlamak üzere bir araya geldik. Sizlerin şahsında bütün Tatvan’ın ve Tatvanlıların bayramını tebrik ederim. Geçtiğimiz günlerde, Hakkari’de Bingöl’de ve son olarak da Bitlis’te verdiğimiz şehitlerimizi ve onlarla birlikte bütün şehitlerimizi rahmet ile anıyor, geride bıraktıklarına ise sabrı cemil diliyorum. Şu anda aramızda bulunan gazilerimize ve onların şahsında bütün gazilerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Şenliklerin iptal edildiği programda daha sonra öğrenciler şiirler okudu, ardından ise öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu. Akabinde ise koşu yarışmaları yapılarak yapılan yarışmalar sonucunda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Stattaki program yapılan kortej yürüyüşünün ardından sona erdi. Programdan sonra Tatvan’daki bir restoranda şehit ve gazi ailelerine yemek verildi.

KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER