ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 18 Nisan 2014 Cuma 18:03

"Süt tüketiminde çocuklarımıza rol model olalım"

"Süt tüketiminde çocuklarımıza rol model olalım"


Süt üretici birlikleri, süt tüketiminde anne ve babaların çocuklarına rol model olması gerektiğini belirtiyor. Gelişim çağındaki çocukların kemik gelişimi için süt tüketiminin önemli olduğuna dikkat çeken üretici birlikleri, ebeveynin kahvaltıda rol model olmada bir bardak süt içmesi tavsiye ediyor.
ABD'li ve Avrupa Birliği(AB) anne ve babaların süt içiminde çocuklarına örnek olması rakamların diliyle ispatladığını gösteriyor. Türkiye'de yıllık süt tüketimi 146 litre, ABD'de kişi başına ortalama yıllık 292 ve AB ülkelerinde 342.5 litre süt tüketiliyor. Dünyada en fazla süt tüketiminin olduğu ülkenin, yıllık 347 litre ile İskandinav ülkesi Norveç olduğu belirlendi.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Şaban Cetizli, ülkede her geçen gün süt tüketme bilincinin artmasının süt üreticilerini sevindirdiğini söyledi.
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği, 260 üye birlikte genel değerlendirme toplantısını Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Titreyengöl Lake&River Side Hotel'de sürdürüyor.
Süt tüketiminde ABD ve AB ülkelerine göre geri olduklarını belirten Cetizli, süt ve süt mamülleri reklamlarının artmasının uzun yıllar sonra toplumun ilgisinin süte çekilmesinin başarıldığını kaydetti.
Anne ve babaların çocuklarıyla kahvaltında bir bardak süt içmesinin 'en güzel teşvik' olacağını belirten Cetizli, Almanya'da, Norveç'te İsveç'te, Danimarka'da, Hollanda'da ve Filandiya'da ailelerin çocuklarıyla birlikte süt içerek süt tüketiminde rol model olduğunu ifade etti. Cetizli, süt tüketimiyle ilgili şu bilgileri verdi:"Avrupa insanı küçük yaşta kitap okumada nasıl rol model oluyorsa süt tüketiminde de başarılı bir şekilde oldu. Başarılı olduğunu süt tüketim raporları gösteriyor. Ülkemizde de kişi başı süt tüketimi sürekli ivme kazanıyor. Çocuğa süt iç oğlum ve kızım demek yerine 'birlikte süt içelim' demek daha doğru olur.Ambalajlı bile olsa üstünde lüzumlu bilgiler bulunmayan süt ürünlerini almayalım. Sokak sütçülerinden, pazarlardan süt ve süt mamulleri alışverişi yapmayalım. Marketlerde kapalı ambalajlardaki markalı peynirleri tercih edelim. Aldığınız her ürünün son kullanma tarihi kontrol edelim ve pastörize süt ya da pastörize edilmiş sütten yapılan sanayiden geçmiş yoğurt ve tereyağı kullanalım. "



 

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER