ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 03 Kasım 2014 Pazartesi 14:06

Suriyelilerin kayıt altına alınması

Suriyelilerin kayıt altına alınması

Adıyaman Valisi Demirtaş: "Kayıt işlemi, çadır kent dışında yaşayan Suriyelilerin sağlık, eğitim, sosyal yardım ve benzeri hizmetlere erişebilmesinde önem taşıyor"


Vali Mahmut Demirtaş, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Adıyaman'a sığınan Suriyelilerin kayıt altına alınmaya başladığını söyledi.

Demirtaş, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığı'nın Suriyeli sığınmacıların kayıt altına alma işlemleri genelgesi kapsamında başlatılan çalışmanın 17 Kasım'a kadar bitirilmesini hedeflediklerini ifade etti.

Kayıt işlemlerinin kamu düzeni ve kamu güvenliğinin sağlanması için başladığına işaret eden Demirtaş, "Kayıt  işlemi, çadır kent dışında yaşayan Suriyelilerin sağlık, eğitim, sosyal yardım ve benzeri hizmetlere erişebilmesinde önem taşıyor" dedi.

Demirtaş, kayıtların belediyeler, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları, muhtarlar ile güvenlik güçleri ekiplerince yapılacağını kaydetti.

Adıyaman'daki çadır kentte 10 bin Suriyelinin kaldığını vurgulayan Demirtaş, "Çadır kentteki 10 bin kişinin dışında 2 bin 500 kişinin kaydı yapıldı. Bu rakama yakın kayıt daha çıkabilir" diye konuştu.

KAYNAK:
AA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER