ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Ağustos 2013 Salı 15:34

Sünnet çocuğu Mehtaran takımı ve taht ile salona girdi

Sünnet çocuğu Mehtaran takımı ve taht ile salona girdi


 Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde ilginç bir sünnet düğünü yapıldı. Sünnet olan 10 yaşındaki Deniz Demir Taşçıoğlu, mehteran takımı ile birlikte taht ile düğün salonuna girdi.

Ereğli'de yaşayan Filiz (36) Ali (43) Taşçıoğlu çifti, 10 yaşındaki çocukları Deniz Demir Taşçıoğlu için ilginç bir sünnet düğünü hazırladı. Osmanlı dönemini yaşatan sünnet düğününde Deniz Demir Taşçıoğlu, davetlilerin arasında mehter marşı eşliğinde mehteran takımı ile girdi salona. Taht üzerinde davetlileri selamlayan Deniz Demir Taşçıoğlu, daha sonra kendisi için hazırlanan bölüme alındı.

Davetliler, şaşkınlık içerisinde mehteran takımını izledikten sonra Deniz Demir Taşçıoğlu'na takılarını taktı. Baba Ali Taşçıoğlu, unutulmuş değerleri yeniden hatırlatmak için böyle bir sünnet düğünü yapmaya karar verdiklerini söyledi. Baba Taşçıoğlu, konuşmasında, "Günümüz toplumunda unutulmuş değerleri hatırlatmak için Osmanlı kültürünü biraz daha gençlere hatırlatmak için böyle bir mehter takımı ve tahtırevan hayalimizi gerçekleştirdik. Toplumda şimdi geçmişe baktığınız zaman düğün törenlerine Türk anane ve örflerine yakın zamanda unutulduğu gözükmekte. Biz de nacizane imkanlarımız dahilinde bu geleneği yaşatmak istedik. Sanıyorum başarılı da olduk." dedi.

Anne Filiz Taşçıoğlu ise "Bugün çok heyecanlı bir günümüz. Osmanlı'nın torunlarıyız tabi. Bu şekilde bir giriş düzenledik. Çok da güzel oldu." dedi. 




KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER