ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 16:08

Somalı çocuklar kanka polislerle tanıştı

Somalı çocuklar kanka polislerle tanıştı

Manisa'nın Soma ilçesinde Toplum Destekli Polisi ekiplerince çocuklara polis sevgisini aşılamak, polis-çocuk ilişkilerini geliştirmek amacıyla 'Çocuklar Kanka Polis İle Tanışıyor' etkinliği düzenledi.


Toplum Destekli Polislik anlayışı çerçevesinde çocuklarımızın bugünde ve gelecekte güvenli bir ortamda yaşayabilmeleri ve polisle iyi bir güven bağının kurulması adına yapılan etkinlikte ilçede toplam 525 öğrenciyi ziyaret edildi. Öğrencilere Kanka Polisi ile tanışarak onlara çeşitli hediyeler verdi.

Manisa Toplum Destekli Şube Müdürü Yusuf Çakmak'ın yaptığı açıklamada, "Bizim burada bulunma sebebimiz, Kanka Polis projesi kapsamında Soma ilçesindeki çocuklarımızla birlikte kanka polisimizi tanıtmak. Hem onlarla birlikte kaynaşmak adına buradayız. Kanka Polisi projesinin temel amacı polisin, çocuklarla birlikte iletişimini artırmak. İstiyoruz ki çocuklarımız bilmemekten dolayı tanımamaktan dolayı yani polis amcalarını yakından tanısın istiyoruz. Bu anlamda da kanka polisimizi bu amaçla kullanıyoruz. İstiyoruz ki çocuklarımı, polis abileriyle ablalarıyla kaynaşsınlar. Bunlardan korkmak yerine tam tersine daha yakın olsun istiyoruz. ve bilinç altlarında bu yerleşsin istiyoruz. Bu amaçla ilçede 500 yakın ana okullarında çocuklarımızla buluşacağız. Kanka polisimiz kendilerine çeşitli hediyeler verecek. Bizim toplum destekli olarak asıl hedefimiz, suçu önlemektir. Bu suçu da önlemeyi yapabilmekte toplumun mutlaka katılımın sağlanması lazım. İşte biz burada aslın da temelde çocuklarımıza ileri ki yaşlarda suçu önleme adına polisliğe destek olması için küçük yaşlarda bunu öğretmeye çalışıyoruz." dedi.





KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER