ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 22 Ağustos 2014 Cuma 14:33

Sınır Lojistik üs Gibi

Sınır Lojistik üs Gibi

Suriye’de yaşanan iç kargaşa nedeniyle ülkenin temel ihtiyaç malzemesi Türkiye’den temin edilirken, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı lojistik üs haline geldi.


Suriye’de yaşanan iç kargaşa nedeniyle ülkenin temel ihtiyaç malzemesi Türkiye’den temin edilirken, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı lojistik üs haline geldi.

Türkiye’nin dört bir tarafından gönderilen yardım malzemeleri, Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriyeli araçlara yüklenerek Suriye’de temel ihtiyaç malzemesi sıkıntısı çekilen bölgelere gönderilirken, ticari amaçlı çimento ve diğer ihtiyaç malzemeleri de aynı yöntemle ulaştırılıyor.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinde düzenlenen kampanyalarla toplanan yardım malzemeleri, TIR ve kamyonlarla Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’na getiriliyor. Gümrük sahasında Suriye plakalı kamyon ve TIR’lara aktarılan yardım malzemeleri, temel ihtiyaç malzemelerinin temininde sıkıntı çeken Suriye vatandaşlarına ulaştırılıyor. Günde ortalama 200 ila 400 kamyon veya TIR Öncüpınar Gümrük Sahası’na giriş yaparken, bu malzemeler aktarmaları yapıldıktan sonra Suriye’ye gönderiliyor. Son zamanlarda yardım taşıyan TIR ve kamyonların sayısında geçen yıla oranla düşüş yaşanırken, daha çok ticari amaçlı yükler taşınıyor. Suriye’ye en çok ülkenin inşaatı için çimento gönderiliyor.

Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı’nın karşısında bulunan Suriye’nin Esselame (Babul Selam) Sınır Kapısı’ndan Halep’e uzanan 40 kilometrelik güzergahın çeşitli muhalif grupların elinde bulunması nedeniyle ulaşımın asfalt yoldan değil, köy yollarından sağlandığı, bu nedenle gümrük sahasında aktarma yapılan Suriye plakalı TIR’ların zaman zaman ülkedeki çatışmalar nedeniyle gelmekte zorluk çektikleri iddia edildi.










KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER