ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Kasım 2014 Pazartesi 14:58

Sessiz oyunlar için işaret dili öğreniyorlar

Sessiz oyunlar için işaret dili öğreniyorlar

Malatya’da Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezi’nde görevli tiyatro sanatçıları işitme engelliler için oyunlar sergilemek amacıyla işaret dili öğreniyor.




Yönetmen Ömer Konakçı, yaptığı açıklamada, amaçlarının işitme engelli işçilerin sanatın içinde yer almasını sağlamak olduğunu belirterek, işaret dilinin halk arasında yaygınlaşmasını istediklerini söyledi. Tiyatro oyunu sayesinde insanlara işitme engellileri anlayabileceklerini gösterdiklerini ifade eden Konakçı; “İşitme engellilere yönelik farkındalık oluşturmak ve işitme engelli çocukları tiyatroyla tanıştırmak amacıyla işaret dili eğitimi alıyoruz. İnşallah çok yakında çalışmalarımızı tamamlayıp skeçler ve oyunlarla sahnede olacağız. Bize işaret dilini öğreten eğitim veren hocamız Ali Keklikçi’ye ve Yeşilyurt Halk Eğitim Merkezine teşekkür ederiz.” dedi.

Tiyatro sanatçılarına işaret dili eğitimler Ali Keklikçi tarafından veriliyor. Eğitmen Ali Keklikçi, oyuncuların çok istekli olduklarını, kısa sürede işaret dili ile tiyatro izlemeye başlayacaklarını kaydetti.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER