ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 13 Kasım 2014 Perşembe 11:33

Şehitliğe mescit yaptırdı

Şehitliğe mescit yaptırdı

Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki şehitlikte, 2 yıl önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Yıldız adına babası Halil Yıldız'ın yaptırdığı mescit törenle açıldı.


Yozgat'ın Yerköy ilçesindeki şehitlikte, 2 yıl önce Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Yıldız adına babası Halil Yıldız'ın yaptırdığı mescit törenle açıldı.

Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, mescidin açılış töreninde yaptığı konuşmada, bu topraklarda her zaman devletine, ülkesine ve milletine bağlı, bayrağına ve ecdadına saygılı insanların yetiştiğini belirterek, "Aslında yöremizden şehit sayısının fazla olmasının sebebi de bu kardeşlerimizin görev ifa ederken, devlet ve bayrak sevgisiyle, ülkelerine olan sadakatlerinden dolayı ileriye atılmalarından kaynaklanıyor. Bir mücadele varsa, bu mücadele içerisinde Yerköylü, Yozgatlı hemşerilerimiz her zaman ön safta yer alıyor" dedi.

Türk milleti için mezarların öneminin farklı olduğunu, özellikle de şehit mezarların da daha farklı bir manevi ortam oluşturduğunun altını çizen Vali Yazıcı, Şehit Uzman Çavuş İbrahim Yıldız'ın babasının oğlu adına Yerköy Şehitliği'ne mescit yaptırmak istediğini, bu isteğin kabul gördüğünü ifade etti. Vali Yazıcı konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şehitliğe geldiğimizde buranın manevi ortamından istifade edip, burada namaz kılmak gerçekten çok daha farklı olacaktır. İman ve inanç, yürek ve Allah arasındaki bir alışverişten ibarettir. O alışverişin de güçlü olduğu yerler buralardır. Burada insanlarımız abdestini alıp, namazını kılıp, duasını edecek. Ben bu vesile ile bu güzel düşüncesinden dolayı şehit babası, değerli kardeşime çok teşekkür ediyorum. Devlet olarak bizler her zaman şehitlerimizin ve ailelerinin yanlarında olacağız."

Şehit yakınları ve davetliler, açılışı yapılan mescitte namaz kıldı. Namaz sonrası katılımcılara aşure dağıtıldı. Vali Yazıcı ve davetliler, Yerköy Şehitliği'ndeki 17 şehidin kabrini ziyaret etti.  

 


 










 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER