ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 20 Nisan 2024 Cumartesi 07:30

Şehit babası Kurt: Oğlumun emekliliğine 6 ay vardı

Şehit babası Kurt: Oğlumun emekliliğine 6 ay vardı


BALIKESİR (CİHAN)- Hakkari-Çukurca karayolunda PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit düşen askerlerden Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt'un (42), Balıkesir’in İvrindi ilçesindeki evinde sessizlik hakim. Acılı baba Orhan Kurt, "Oğlumun başını yediler. Çocuğumun emekliliğine 6 ay vardı." dedi.
Şehit Kurt'un ailesi, Orta Cami Sokağı'ndaki baba evinde tören yapılmamasını istedi. Evde taziye için İvrindi Kaymakamı Erkan Kalender, Jandarma Komutanı İrfan Dinar ve Emniyet Amiri Reşat İşçi bulunurken sağlık görevlileri de hazır tutuldu. Fenalık geçiren şehidin yengesi, sağlık görevlileri tarafından hastaneye kaldırıldı. Şehit Turan Kurt'un oğlu Furkan da arkadaşları tarafından teselli edilmeye çalışıldı.
Şehit babası Orhan Kurt, "İçim rahat değil. Çocuğum 17 sene oraları gezdi geldi, 6 ay için tekrar gönderdiler. Çocuğumun başını yediler. Valiye, kaymakama, herkese söyledim, artık yeter. Ben zaten çocuğumla 20 sene doğru dürüst konuşamadım." dedi.
Tören saatine kadar şehidin baba evinde yakınları dua edip Kur’ân okudu. İvrindi Merkez Camisi'nde ikindi namazından sonra kaldırılacak olan Jandarma Kıdemli Uzman Çavuş Turan Kurt için Atatürk Meydanı'ndaki hazırlıklar devam ediyor. CİHAN
KAYNAK:
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER