ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 06 Kasım 2014 Perşembe 16:01

Savcı hepsini ifadeye çağırdı

Savcı hepsini ifadeye çağırdı

Giresun’da yayın yapan günlük gazetelerin sorumlu Yazı İşleri Müdürleri, Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.


Giresun’da yayın yapan günlük gazetelerin sorumlu Yazı İşleri Müdürleri, Cumhuriyet Savcılığı tarafından ifadeye çağrıldı.

Giresun’un Görele ilçesinde 5 yıl önce şüpheli bulunan ölüm nedeniyle adli birimlerce yapılan inceleme ve soruşturma sonucu cinayet zanlısı olarak annenin tutuklandığı cinayetle ilgili haber yapan Giresun’daki yerel gazetelerin Yazı İşleri Müdürleri, “haberde gizlilik iddiasıyla” Savcılık tarafından şüpheli olarak adliyeye çağrıldı.

Söz konusu cinayetin haber yapılmasıyla ilgili Savcılığa ifade veren Yazı İşleri Müdürleri, ulusal basında da geniş yer bulan haberle ilgili sadece yerel gazetelerin savcılığa davet edilmesine şaşırdıklarını belirtirken, haberle ilgili alınmış olan bir yayın yasağının bulunmadığına da dikkat çektiler.

Giresun’da basınında şaşkınlıkla karşılanan olayla ilgili değerlendirme yapan Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram ise "Hakkında yayın yasağı dahi bulunmayan bir haberden dolayı gazetecilerin savcılığa çağrılmasını doğru bulmuyoruz. İddianamede “haberin gizliliği” deniliyor.Haberin gizliliği varsa daha önceden daha önceden mahkeme kararıyla bildirilmesi gerekirdi.Bildiğimiz yöntem bu şekildedir. Ancak açıkça yaşanmış olan olay sonrasında Emniyet Müdürlüğü tarafından basına tanıtılmış olan bir habere savcılıkça el konulması ve soruşturma açılması doğru bir yaklaşım değildir.Bu şekilde Türkiye’de haber yapma imkanı da kalmaz. Ayrıca söz konusu haber ulusal gazete ve televizyonlarda yer alırken, her zaman olduğu gibi fatura yine yerel gazetelere kesilmiştir” dedi.






 

KAYNAK:
İHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER