ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 05 Kasım 2014 Çarşamba 17:39

Samsun 30 büyükşehir arasında 14. sırada

Samsun 30 büyükşehir arasında 14. sırada

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Bafra ilçesinde bir dizi ziyaret ve inceleme gezilerinde bulundu.



İlk olarak Bafra Belediyesi'ne gelen Başkan Yılmaz girişte Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin ve birim müdürleri tarafından karşılandı. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kurt’un makamına geçen Başkan Yılmaz burada Bafralı Engelli Dernekleri temsilcilerinin problemlerini dinledi. Çözümü için ne yapabiliriz konusunda ise yanında bulunan Samsun Büyükşehir Başkanvekili ve meclis başkan vekili Turan Çakır ve Başkan yardımcısı Nihat Soğuk ile istişarede bulundu. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin’in makamında ise Başkan Yılmaz yaptığı açıklamada, "Bugün Bafra’da bir dizi inceleme gezisinde bulunacağım. Dedeli mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyeceğim. Daha sonra ise Bafra ve Bölge için ne gibi çalışmalar yapabiliriz onları konuşacağız.
10-15 günde bir ilçe ziyaretleri yaparak dirsek temaslarımızı , kontaklarımızı sürdürüyoruz. Dolu dizgin devam ediyoruz işlerimize. Allaha çok şükür işlerimizde çok iyi. Mevcut kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanarak Büyükşehir belediyesinin sınırlarının büyümesinin getirdiği sorumluluklarımızı yerine getirmeye çalışıyoruz. Gerek Bafra’mızda ve tüm ilçelerimizde dolu dizgin çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz çalışıyor. İşlerimiz iyi ama biraz belediye gelirleri ölçeğinde son zamanlarda bazı azalmalar var. Bu azalmaların sebebi belediyelerin eski borçlarından kaynaklanmaktadır. Maliye Bakanlığı, Hükümet ve Hazine garantili olan borçlanmalardan ötürü yapılandırılmış, zamana yayılmış olan borçları hükümetimiz yeniden yapılandırarak artık çok fazla ertelemeden o devlet alacaklarını belediye gelirlerimizden kesiyor." dedi.

Bu arada Bafralı bir basın mensubunun,’’Sayın başkan DP zamanında yıllar önce belediyelerin yine borcu vardı. Ve o zaman bütün borçlar silinmiş temiz bir sayfa açılmıştı. Büyükşehir Belediyesi Yasası gelmeden önce başkanlar vatandaşa bir çok proje sundular. Şimdi elleri kolları bağlı. Bu konuda ne yapılabilir" sorusuna Başkan Yılmaz, "O zaman enflasyon olur. Ağalığa can dayanmıyor." diyerek cevap verdi. Başkan Yılmaz konuşmasının devamında, "Bizde işlerimizi planlıyoruz. Hiçbir şekilde hiçbir hizmeti ertelemeden, hiçbir hizmeti kangren etmeden, süreç yönetimimizi ortaya koyarak , süreci yöneterek zamana yayarak bu sorunlarımızı çözüyoruz. Samsun’umuz Türkiye’nin 30 büyükşehrinden bir tanesidir. Büyükşehirlerimizin sayısı 16 iken 14 tane daha eklendi. Ve sayısı 30’u buldu. Şehirlerin 30’a çıkmasına rağmen Samsun bu 30 büyük şehir sıralaması içerisinde yukarıdan aşağıya sıralamada 13. ve 14. sırada. Bu sıralama nüfusa göre, bu sıra gelişmişlik endekslerine ve ekonomiye göre değerlendirilebilir. Şehrimizde eğitim, turizm, sanayi, sağlık ve diğer yatırımları her geçen gün artırıyoruz.’’ diyerek sözlerini tamamladı.
Başkan Yılmaz daha sonra ise sırasıyla Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Daha sonra ise dedeli ve dededağı mahallerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.





KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER