ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 02 Kasım 2014 Pazar 14:57

Rus heyet incelemelerde bulundu

Rus heyet incelemelerde bulundu

Rusya'dan gelen sağlık sektörüyle ilgili medya mensupları, tur operatörleri ve klinik sahiplerinden oluşan heyet Antalya’da incelemelerde bulundu.


Turizmin yıla yayılması hedefinde çalışmalarını sürdüren Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA); Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Moskova Kültür ve Tanıtma Müşavirliği ile birlikte, Antalya Valiliği’nin önderliğinde sektörün aktörlerinin desteğiyle Rusya’ya yönelik gerçekleştirdiği tanıtım programını tamamladı. BAKA’nın koordinasyonundaki programda Rus heyet üyeleri, Antalya Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından kabul edilip bilgilendirildi. Crowne Plaza Antalya’nın ev sahipliğindeki kahvaltılı toplantıda Rus heyet üyeleri, sağlık turizmi sektörünün aktörleri ile tanıştı ve bilgi alışverişinde bulundu. Program boyunca kamu ve özel hastaneleri ziyaret eden Rus heyet üyeleri, hastanelerin yöneticilerinden verilen sağlık hizmetleri, teknolojik altyapı, yapılan ameliyat ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi aldı.

Antalya’nın kamu ve özel sağlık kuruluşları gezip sağlık sektörünün potansiyelini yerinde gören heyet, hastanede farklı alanlardaki uzmanlığa ve teknolojik altyapıya tanık oldu. Türkiye'de ilk yüz nakli olan Uğur Acar ile doktoru Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Özkan ile bir araya gelen yabancı ziyaretçiler, Antalya’nın Rusya’da gönül rahatlığıyla önerilebilecek bir yer olduğuna şahit olduklarını belirtti. Heyet üyelerinden 20 bin tiraja sahip sağlık dergisinin editörü Galina Khlystova, "Antalya’da sadece tedavi değil rehabilite olmak için gerekli olan her türlü şartın mevcut olduğunu gördük. Her türlü tanıtım ve tavsiyemizi yapacağız." dedi.

Medya mensupları, klinik sahipleri ve tur operatörlerinden oluşan Rus heyet, Kaleiçi ve Perge antik kentini gezdi, şehir merkezinde alışveriş yaptı. BAKA, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Antalya Valiliği’nin tanıtım turuna katılım için hazırladığı teşekkür belgelerini, Nirvana Lagoon Villas Suites&Spa Otel Genel Müdürü Ali Balaban program boyunca özel misafirleri olarak ağırladığı Rus heyet üyelerine verdi.




KAYNAK:
CİHAN
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER