ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 07 Kasım 2014 Cuma 22:32

Reyhanlı'da kaçak akaryakıt baskını

Reyhanlıda kaçak akaryakıt baskını

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde gerçekleşen kaçak akaryakıt operasyonu ile ilgili açıklamada bulunan Vali Ercan Topaca, kaçakçılık faaliyetlerini bitirmeye kararlı olduklarını belirterek, "Kaçak akaryakıt ile mücadelemiz aralıksız devam edecek" dedi.


Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde gerçekleşen kaçak akaryakıt operasyonu ile ilgili açıklamada bulunan Vali Ercan Topaca, kaçakçılık faaliyetlerini bitirmeye kararlı olduklarını belirterek, "Kaçak akaryakıt ile mücadelemiz aralıksız devam edecek" dedi.

İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ile 2'inci Hudut Alay Komutanlığı'nın ortaklaşa 1153 personel ile Beşaslan Mahallesi'nde düzenlediği operasyonda, 12 bin 840 metre kaçak akaryakıt boru hattı imha edildi. Operasyonda 20 araca el konuldu, 9 bin 235 litre kaçak akaryakıt ile 18 ruhsatsız silah ele geçirilirken, 37 kişi gözaltına alındı.

Hatay Valisi Ercan Topaca basın toplantısıyla operasyonun detaylarını gazetecilerle paylaştı. Hatay Valiliği'ndeki toplantıda Vali Topaca'ya operasyonu yöneten Hatay İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Hasan Koçyiğit ile Hatay Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ da eşlik etti.

Operasyonu çok gizli tuttuklarını anlatan Vali Topaca, Hatay'da kaçak akaryakıt sorununu bitirmek için eylem planı hazırlandığını söyledi. Bu eylem planı kapsamında daha önce de operasyonların yapıldığı ve çok sayıda araç-gereç ve silah ele geçirildiğini vurgulayan Topaca, ancak bunların sorunu ortadan kaldırmadığını aktardı. Vali Topaca, "Dün akşam itibariyle hazırlık çalışmaları sonuçlandı ve sabah saat 05.00 civarında operasyon başladı. 658 jandarma, 245 polis ve 250 hudut alayı askeri olmak üzere toplam 1153 personel ile çok sayıda resmi araç ile operasyon başlatıldı. 19 eve girilirken, şüpheli olan toplam 37 kişi gözaltına alındı. Bunların sorguları ve adli işlemleri devam ediyor. Kaçakçılık faaliyetinde kullanılan ve farklı şehirlerin plakaları da olan 20 araca el konuldu. 12 bin 840 metrelik kaçak akaryakıt borusu ise iki ayrı bölgede imha edildi" dedi.

KÖSTEBEKLER SURİYE TARAFINDAN TÜRKİYE'YE DOĞRU BORU DÖŞÜYOR

Akaryakıt kaçakçılığında kullanılan boru hatlarının nasıl döşendiğini anlatan Vali Topaca şu bilgileri verdi: "Bu mücadele gerçekten zor, köstebek dediğimiz yatay sondaj makineleriyle Suriye tarafından yerin altından borular, sınırda bulunan köylere doğru döşeniyor. Karşı taraftan döşenen borular yoluyla bize doğru akaryakıt pompalanıyor. Boruların çıktığı yer genelde askeri yasak bölgeler zaten. Kaçak akaryakıt tankerler ve benzeri araçlara yükleniyor ve başka yerlere getirilerek piyasaya sürülüyor.

" OPERASYONLAR KARARLILIKLA SÜRECEK"

Operasyonların hız kesmeden devam edeceğini ve kaçak akaryakıt işinin Hatay'da son bulacağını sözlerine ekleyen Vali Topaca şöyle devam etti: "İlimiz sınırlarında hiçbir şekilde kaçakçılığa göz yummayacağız. Mücadelemiz etkili ve kararlı şekilde genişleyerek önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu hususta kaçakçılığa niyetlenen kim varsa, buradan sesleniyoruz; herkes yasal sınırlar içine çekilmek durumundadır, yasa dışı işlem yapanlar, akaryakıt kaçakçılığı da dahil her zaman devletimizin güvenlik güçlerini karşısında bulacaktır. Biz bu kararlılığı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz." 




 

 
















 

KAYNAK:
DHA
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER