ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 28 Temmuz 2014 Pazartesi 11:40

Patates çiftçiyi sevindirdi

Patates çiftçiyi sevindirdi

Yıllık 1 milyon tonluk üretimiyle Türkiye'nin patates deposu olarak anılan Niğde'de patates bu yıl çiftçilerin yüzünü güldürecek.


Yaklaşık 20 gün önce turfanda patates hasadını tamamlayan Niğde, 'yazlık' denilen yeni mahsul patatesin hasadına hazırlanıyor. Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, patatesin son yıllarda çiftçiye para kazandırdığını belirterek, "Patates, çiftçisinin son yıllarda yüzlerini güldürmeye başladı. Geçen yıl patates fiyatlarının yüksek olması nedeniyle çiftçimiz kazandı. Yaz döneminde üretilen patateslerin rekoltesi bu yıl da geçen yıllar gibi iyi olacak" dedi.

Yeni mahsulün hasadına Ramazan Bayramı'ndan sonra başlayacaklarını belirten Kenar şöyle konuştu:
"Turfanda patatesin hasadı tamamlandı. Bu yıl yaklaşık 10 ton turfanda patates hasadımız oldu ve kilosu tarlada 1,5-2 liraya satıldı. Yazlık patates dediğimiz yeni mahsulün hasadı ise bayramdan sonra başlayacak. Rekolte ise 1 milyon ton civarında olacak. Yeni mahsulün tarladan toplanmasıyla birlikte patatesin geçen sene gibi tarlada 1 liradan, tezgahlarda ise 2 liradan alıcı bulması bekleniyor. Bu rekolte ve fiyat patates üreticisinin yüzünü güldürecek."

 

 









 

KAYNAK:
DHA
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER