ÖNE ÇIKANLAR :
AJANSTÜMÜ
  • GÜNCELLEME: 17 Nisan 2014 Perşembe 18:25

Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Turizm Haftasını kutladı

Otelcilik Ve Turizm Meslek Lisesi Turizm Haftasını kutladı


Her yıl, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası Etkinlikleri çerçevesinde Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’de Bafra’da Turizm konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Slayt eşliğinde gerçekleşen söyleşide Prof. Dr. Ayan katılımcıların sorularını cevaplandırdı. Prof. Dr. Ayan, ''Ekolojik yaşamın bütün unsurlarıyla yaşandığı Kızılırmak Deltası'nda öğrencilere ekolojik temelli bütüncül bakış açısı kazandırmak, doğanın dilini ve sesini duyurmak, ekolojik süreçlerin ilişkilerini ve etkileşimlerini izlettirmek hedeflenmelidir." dedi.

Eskiden balık çeşidi ve sayısındaki zenginlik nedeniyle Delta’daki göllere 'balık gölleri' dendiğini ancak bugün için birçok balık türünün adının kaldığını ifade eden Ayan, "Bu duruma neden olan faktörün bilinçsiz, kontrolsüz tarımsal mücadele olduğunu belirtmek isterim. Tarımda bilinçsizce kullanılmaya devam eden herbisid ve pestisidlerin sadece göl eko sistemini yok etmekle kalmayıp aynı zamanda bitki ve kuş türlerini de etkilemektedir.’’ dedi.

Prof. Dr. Ayan Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin dünyanın sayılı turizm değerine sahip alanlarından olduğunu ve bu ekosistemin kendisini iyileştirmesine izin verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Söyleşi ardından Bafra Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Müdürü Musa Özcan, bilinçlendirme-bilgilendirme faaliyeti için Prof. Dr. Ali Kemal Ayan’a ve katılımcılara teşekkür etti. Özcan'ın, mezun olan öğrencilere ve beceri eğitimine başlayacak olan öğrencilere başarı dileklerinin ardından mezunlar takdim edildi. 4. Dönem mezunlara diplomaları törenle verildi.

KAYNAK:
CİHAN
ETİKETLER:
ÖNCEKİ HABER

SONRAKİ HABER